Wat gebeurt er als je een dwangbevel niet betaald?

Wat gebeurt er als je een dwangbevel niet betaald?

Het niet betalen van een dwangbevel kan vergaande gevolgen hebben. In eerste instantie zal de Belastingdienst het openstaande bedrag verrekenen met uw toeslagen of bij de teruggave van inkomstenbelasting. Wanneer dit niet mogelijk is, kan de Belastingdienst beslag leggen op uw inboedel, inkomen of bankrekening.

Kan je een dwangbevel in termijnen betalen?

Vaak kan het verschuldigde bedrag dan via een automatische incasso gedurende een aantal maanden worden geïnd. Let er wel op dat uw verzoek voor een betalingsregeling uiterlijk binnen 4 dagen na de datum zoals is aangegeven op het dwangbevel bij de Belastingdienst binnen moet zijn.

Wat is een hernieuwd bevel?

Betaalt u het eerder gekregen dwangbevel niet of niet helemaal? Dan krijgt u een hernieuwd bevel. Een hernieuwd bevel noemen we een exploot.

Wat is een Dwanginvordering?

Dwanginvordering is het pakket van maatregelen dat de Belastingsamenwerking Gouwe-Rijnland kan nemen als een persoon of een bedrijf een belastingaanslag niet voor de vervaldag betaalt. Voorbeelden van dwanginvordering zijn het sturen van een aanmaning of dwangbevel, en beslagleggen op inkomen of bezittingen.

Kan ik een betalingsregeling treffen met Belastingdienst?

U vraagt het uitstel aan bij de BelastingTelefoon: 0800 – 0543. En vanuit het buitenland: +31 555 385 385. Wij sturen u een bevestiging binnen 10 werkdagen. Let op!

Hoe ziet een dwangbevel eruit?

Het dwangbevel moet aan het hoofd voeren de woorden: “In naam van de Koning” (tot 1 juli 2015 “In naam des Konings”, van 1890 tot 2013 “In naam der Koningin”). De deurwaarder kan na betekening alle middelen gebruiken die geregeld worden in het wetboek van burgerlijke rechtsvordering.

Wat gebeurd er na dwangbevel?

Een dwangbevel is een ‘bevel’ van de overheid om een openstaand bedrag te betalen. Een dwangbevel brengt extra kosten voor u met zich mee. Betaalt u een dwangbevel niet, dan volgt een deurwaarder.

Wat is Dwangschrift?

Een dwangbevel is een schriftelijk bevel van een overheidsorgaan gericht aan een persoon of rechtspersoon. Met dit ‘bevel’, dat dezelfde kracht heeft als een vonnis, mag een geldsom bij de betrokken persoon worden geïncasseerd.