Wat gebeurt er als je de morning after pil slikt?

Wat gebeurt er als je de morning after pil slikt?

Wat is de morning-afterpil? De morning-afterpil kan een zwangerschap voorkomen nadat er sperma in je vagina kwam. Deze pil zorgt ervoor dat de eisprong wordt uitgesteld. Dit betekent dat er geen eitje vrijkomt en het sperma dit niet kan bevruchten.

Hoe lang blijft de morning-afterpil in je lichaam?

Beide hormonen blijven zo’n vijf dagen actief in het lichaam en kunnen de eisprong dus tot vijf dagen vertragen.

Wanneer is de Morning After pil bevrucht?

Een morning after pil stelt de ovulatie uit, waardoor er geen eicel is om bevrucht te worden. Om een eventuele ovulatie voor te zijn is het belangrijk de morning-afterpil zo snel mogelijk te slikken. Liefst binnen 24 uur, uiterlijk binnen vijf dagen.

Hoe langer neem je morning-afterpil?

Hoe eerder je de morning-afterpil inneemt, hoe minder kans op zwangerschap. Er zijn 2 soorten morning-afterpillen. De morning-afterpil met levonorgestrel moet je binnen 72 uur (3 dagen) innemen en de morning-afterpil met ulipristal binnen 120 uur (5 dagen).

Kan de morning-afterpil voorkomen dat je zwanger wordt?

De morning-afterpil kan voorkomen dat je zwanger wordt, nadat je seks hebt gehad. De morning-afterpil is minder betrouwbaar dan de anticonceptiepil en is alleen voor noodgevallen. Hoe het middel precies werkt, is niet bekend. De morning-afterpil kan bijwerkingen hebben: misselijkheid, braken, buikpijn, hoofdpijn, vermoeidheid en duizeligheid.

Welke bijwerkingen hebben morning-afterpil?

De morning-afterpil kan bijwerkingen hebben: misselijkheid, braken, buikpijn, hoofdpijn, vermoeidheid en duizeligheid. Deze komen weinig voor en verdwijnen meestal binnen twee dagen. Andere bijwerkingen, zoals gevoelige borsten, doorbraakbloedingen en onregelmatige bloedingen, verdwijnen meestal bij de volgende ongesteldheid.