Wat gebeurt er als een optie expireert?

Wat gebeurt er als een optie expireert?

Op de expiratiedatum eindigt de looptijd van optiecontracten en wikkelen marktpartijen hun optieposities af. Heb je op dat moment nog een calloptie in bezit en ligt de koers van het aandeel onder de afgesproken uitoefenprijs, dan loopt de optie waardeloos af en ben je je inleg kwijt.

Wat is het verschil tussen call en put?

Call-opties en put-opties: Opties schrijven’. Koopt u een call-optie, dan betaalt u een premie. Daarmee krijgt u een recht om in een bepaalde periode een bepaalde hoeveelheid van een onderliggende waarde tegen een vooraf bepaalde prijs te kopen. Koopt u een put-optie, dan betaalt u een premie.

Wat is een put optie kopen?

De koper van een put optie koopt het recht om aandelen te verkopen tegen een vooraf bepaalde koers (uitoefenprijs) op een vooraf bepaalde datum (expiratiedatum). Dit wordt ook wel een long put optie genoemd.

Wat is een put verkopen?

De koper van een put-optie heeft het recht om honderd aandelen te verkopen tegen een vooraf vastgestelde prijs, gedurende een bepaalde looptijd. Wanneer de koper gebruik maakt van dit recht heet dit uitoefenen of exercisen. Om dit recht te verkrijgen wordt een premie betaald.

Wat is call en put?

Optieclopedie: call, put. Er zijn twee soorten opties: calloptie: het recht om aandelen tegen een van tevoren vastgestelde koers te kopen. putoptie: het recht om aandelen tegen een van tevoren vastgestelde koers te verkopen.

Wat is een optiebeurs?

is de (concrete) markt waar in opties wordt gehandeld.

Wat gebeurt er bij expiratie als u een short positie heeft in een call optie op aandelen die in the money is?

Expiratie bij een geschreven call optie Wanneer er voldoende cash of margin aanwezig is om uitoefening mogelijk te maken, dan zal het systeem de optie ongemoeid laten. Aan het eind van de expiratiedatum volgt dan automatisch een uitoefening van de optie.

Hoe werkt put optie?

Een putoptie is een contract dat de koper het recht, maar niet de verplichting, geeft om een bezit te verkopen voor een bepaalde prijs, op een bepaalde afloopdatum. De waarde van een putoptie stijgt als de onderliggende waarde daalt in prijs.

Hoe laat loopt een optie af?

Een optie heeft altijd een datum waarop de optie expireert(afloopt). Dit is altijd aan het eind van de looptijd. Voor de meeste opties zijn vasten looptijden afgesproken, dit is meestal de derde vrijdag van de maand. Nederlandse index opties expireren tussen 15:30 uur en 16:00 uur.

Wat is een call en putoptie?

Er zijn twee soorten opties: calloptie: het recht om aandelen tegen een van tevoren vastgestelde koers te kopen. putoptie: het recht om aandelen tegen een van tevoren vastgestelde koers te verkopen.

Welke handel call en put?

Begrijp de terminologie van optiehandel Voor een call heeft de houder het recht om de onderliggende markt van de schrijver te kopen. Voor een put heeft de houder het recht om de onderliggende markt aan de schrijver te verkopen. Premie: de vergoeding die de houder aan de schrijver betaalt voor de optie.