Inhoudsopgave
Wat doet een verzorgende bij een MDO?
Een MDO heeft tot doel: • de behandeldoelen, zorgdoelen en bijbehorende acties periodiek te toetsen en bij te stellen; • het uitwisselen van informatie over de patiënt en met de patiënt; • het vaststellen van het medisch beleid en de behandeldoelen en zorgdoelen met de patiënt en betrokken disciplines.
Wat zijn de taken van de verzorgende IG en verpleegkundige in het MDO?
Je draagt bij aan preventie door voorlichting, instructie en uitleg. Als verzorgende IG draagt je bij aan het opstellen van een zorgleefplan. Je voert dit plan uit, evalueert het en stelt bij wanneer nodig. Je werkt hierbij nauw samen met andere zorgverleners uit de eigen of andere disciplines (bijvoorbeeld welzijn).
Wie zijn er betrokken bij een MDO?
Wat houdt een MDO in? Een MDO is een overleg waarbij verschillende zorgverleners binnen Gezondheidscentrum Dillenburg samen met u praten over uw gezondheidssituatie en behandelplan. Uw huisarts en praktijkondersteuner zijn in ieder geval bij dit overleg aanwezig.
Wie zijn er aanwezig tijdens een MDO?
Wie mogen er aanwezig zijn bij het MDO? Bij het multidisciplinair overleg is meestal een vaste groep mensen aanwezig. Dit zijn: het kind, de ouders, de leerkracht, de intern begeleider, de consulent van het samenwerkingsverband en eventueel de jeugdverpleegkundige.
Wat mag een verpleegkundige meer dan een verzorgende IG?
Je kunt en mag verpleegtechnische handelingen uitvoeren, zoals injecteren, katheteriseren en een maagsonde inbrengen. Verzorgenden zonder deze opleiding zijn hiertoe niet bevoegd. In de opleiding tot verzorgende IG komen deze handelingen aan bod in een aparte module.
Waarom een multidisciplinair overleg?
Het voordeel van het multidisciplinair overleg (ook wel afgekort tot MDO) is dat er door een team van experts overeenstemming kan worden bereikt over de vervolgstappen, de diagnose en het behandelplan.
Wie is er aanwezig bij een MDO?
Bij het multidisciplinair overleg is meestal een vaste groep mensen aanwezig. Dit zijn: het kind, de ouders, de leerkracht, de intern begeleider, de consulent van het samenwerkingsverband en eventueel de jeugdverpleegkundige.