Wat doen wilde katten?

Wat doen wilde katten?

Wilde katten hebben grote activiteitsgebieden, meestal tussen de 60 en 350 hectare. Vrouwtjes hebben kleinere leefgebieden dan mannetjes en jonge dieren leiden vaak een zwervend bestaan. Veel activiteitsgebieden kunnen elkaar overlappen, de dieren zijn niet erg territoriaal.

Waar woont de wilde kat?

Kleur en leefgebied De wilde kat heeft een lichtgele tot donkergrijze vacht met een vaag strepenpatroon en een geringde staart. Ze komen voor in loofbossen, bosranden, halfwoestijnen en op steppen en savannen.

Hoe overleven wilde katten?

Terwijl (verwilderde) huiskatten in groep kunnen leven, is de Europese wilde kat een solitair dier. De vrouwtjes hebben een vast leefgebied, terwijl de mannetjes een reizend bestaan leiden. Alleen het kerngebied van het vrouwtje, waar ze slaapt en eet, wordt als territorium verdedigd.

Wat eet de wilde kat?

Daarnaast eet een kat spitsmuizen, vogels, amfibieën, reptielen, vissen en insecten. In tijden van voedselschaarste eet een wilde kat zelfs aas. Wat doet ARK voor de Wilde Kat? ARK werkte in opdracht van de Provincie Limburg aan een soortbeschermingsplan voor grote roofdieren. De wilde kat is een belangrijke soort in dit plan.

Is de wilde kat wetenschappelijk erkend?

Er worden vijf ondersoorten van de wilde kat wetenschappelijk erkend: Europese wilde kat (Felis silvestris silvestris), komt voor in Centraal-Europa, Schotland, de Pyreneeën, de Karpaten, de Balkan, Anatolië en het westen van de Kaukasus

Wat is een verwilderde kat?

Voor verwilderde huiskatten, zie Verwilderde kat. De wilde kat (Felis silvestris) is een roofdier uit de familie der katachtigen (Felidae). De wetenschappelijke naam van de soort werd in 1777 gepubliceerd door Johann Christian von Schreber.

Waar vind je huiskatten?

In woonwijken, in natuurgebieden, op flatjes en bij boerderijen; overal vind je katten. Dit zijn huiskatten. De meeste worden door mensen verzorgd, sommigen leven in de natuur en zorgen voor zichzelf. Verwilderde huiskatten zijn echter geen wilde katten, ook al lijken cyperse katten qua vacht op wilde katten.