Wat doen na master Rechten?
Met een master in de rechten zijn de mogelijkheden eindeloos. Advocaat, rechter of notaris ligt voor de hand. Ongeveer 40% van onze oud-studenten begint in zo’n togaberoep, maar ook een job in een bedrijf, bij de overheid, in onderzoek of in het onderwijs behoort tot de mogelijkheden.
Is Rechten makkelijk?
Rechten heet een makkelijke studie te zijn. Juridische faculteiten krijgen daardoor hun studenten voor een groot deel uit de zwakkere vwo-leerlingen. Vroeger moest je gymnasium hebben om rechten te studeren, nu kun je met atheneum echt wel het doctoraal (de master) halen.
Waarom zou je Rechten willen studeren?
Met Rechten kun je alle kanten op Zij zijn bijvoorbeeld beleidsmedewerker, manager, burgemeester, directiesecretaris, Tweede Kamerlid of journalist. Met Rechten kun je vele kanten op. Tijdens de rechtenstudie word je veelzijdig en breed opgeleid. Je leert analytisch te denken en problemen op te lossen.
Hoe bedrijfsjurist worden?
Om Bedrijfsjurist te kunnen worden heb je naast je WO Rechtsgeleerdheid geen verdere opleiding nodig. Wel is het handig om tijdens je studie Rechtsgeleerdheid de vakken Ondernemingsrecht en Arbeidsrecht te hebben gevolgd om ervoor te zorgen dat je de voor het bedrijf relevante rechtsregels kent.
Hoe zwaar is rechten?
Marc is er heel eerlijk over: “Rechten is een theoretische studie, bomvol droge termen die je moet leren aan de hand van allesbehalve vlot geschreven dikke boeken en saaie, massale hoorcolleges. Sommige boeken zijn niet om door te komen, zo droog zijn ze geschreven.
Is Rechten studeren goed?
Rechten scoort in de nieuwe keuzegids het slechtst van alle rechtenstudies van Nederland. De score wordt bepaald op basis van een enquête onder studenten. Maar niet iedereen herkent zich in het negatieve beeld. De nieuwe Keuzegids voor Universiteiten is uit en die pakt dramatisch uit voor de studie Rechtsgeleerdheid.
Waarom Rechten doen?
Waarom kiezen voor rechten? Je bent geboeid door maatschappelijke evoluties en hoe die zich vertalen in rechtsregels. Historische evoluties interesseren je en je volgt de actualiteit op de voet. Ook de economische, psychologische en sociologische context van het recht interesseren je.