Wat doe je met een Medicijnbal?

Wat doe je met een Medicijnbal?

Medicine ball burpee Je gaat liggen in push up postitie met je handen op de medicijnbal. Vervolgens maak je met je benen een kort sprongetje naar voren, probeer direct daarna op te staan met de bal in je handen. Je kunt er voor kiezen om na het opstaan ook nog een press te maken, door de bal boven je hoofd te duwen.

Wat train je met Slamball?

Deze oefening traint je schouders, triceps, buikspieren, quads, bilspieren, kuiten en rug. Door de oefening te herhalen, verhoog je je hartslag en verbrand je meer calorieën.

Hoe moet je gooien met korfbal?

Je moet samenspelen door de bal over te gooien naar je medespelers. Als je de bal vast hebt, mag je niet lopen of gaan dribbelen (de bal voor je stuiteren). Als je tegenstander de bal vast heeft mag je niet je hand op de bal leggen of de bal uit de handen slaan of lopen. Bij korfbal mag je niet voetballen.

Hoe zwaar moet een medicijnbal zijn?

Een medicijnbal, vaak aangeduid met het Duitse medizinball, is een zware bal die gebruikt wordt voor gymnastische oefeningen. De medicijnbal heeft meestal een diameter van 30 tot 35 centimeter en weegt veelal tussen 1 en 5 kilogram. Afwijkende maten en gewichten komen echter ook voor.

Wat kun je doen met een kettlebell?

Voorbeeld oefeningen: Top 10 Kettlebell oefeningen voor een kettlebell workout

  1. Squat. Beenspieren.
  2. Kettlebell squat. Beenspieren, billen, rugspieren en schouders.
  3. Walking lunges. Beenspieren en bilspieren.
  4. One arm kettlebell row. Rugspieren en triceps.
  5. Deadlift.
  6. Kettlebell one legged deadlift.
  7. Upright rows.
  8. Windmill.

Wat mag niet bij korfbal?

De teamleden mogen niet lopen of dribbelen met de bal. Ze spelen de bal over (overgeven mag ook niet). De korfbal mag alleen met de handen geraakt worden en dus niet met de voeten. Als een aanvaller verdedigd wordt, mag hij niet proberen te scoren.

Hoe verdedig je met korfbal?

Regels:

  1. Twee teams in drietal tegen elkaar (kan ook in een viertal gespeeld worden)
  2. Rondom de korf is een vak afgezet, waarin de verdedigende partij een verdediger vastzet. Die mag zie tijdens het verdedigen alleen in dat vak bewegen. Is het team aanval, dan mag diegene wel mee aanvallen.
  3. Korfbalregels zijn van kracht.