Inhoudsopgave
Wat doe je als vrijwilliger bij de voedselbank?
Niemand wordt betaald; ook bestuur en staf niet. De ruim 12.000 vrijwilligers vormen het hart van de voedselbanken. Met hun bijna onuitputtelijke enthousiasme zorgen zij ervoor dat de allerarmsten wekelijks een voedselpakket kunnen ophalen.
Wat krijg je bij de voedselbank?
Wekelijks kunt u rekenen op vlees, kip of vis, verse groente en fruit, brood, zuivelproducten en producten zoals rijst of pasta, koffie of thee, ontbijtproducten en broodbeleg. Het kan voorkomen dat niet alle producten op voorraad zijn, omdat we grotendeels afhankelijk zijn van giften en donaties.
Wat is een voedselbank en wat doet het?
De voedselbanken helpen diegene die het financieel echt even niet redden door ze tijdelijk te voorzien van voedselhulp. Om onze klanten van voldoende eten te kunnen voorzien, werken wij samen met bedrijven, instellingen, gemeenten en particulieren.
Wie zijn de klanten van de voedselbank?
Werknemers die door ziekte of een ongeval (tijdelijk) niet meer kunnen werk of van wie het contract niet verlengd wordt. Alleenstaande ouders met kinderen die in geldproblemen komen, bij voorbeeld doordat de andere ouder geen alimentatie betaalt.
Hoe voedselbanken helpen?
U kunt overgebleven boodschappen geven, u kunt vrijwilliger worden, u kunt geld geven, u kunt lezingen organiseren om uw organisatie kennis te laten maken met de voedselbank en zelfs evenementen organiseren om geld of boodschappen voor ons in te zamelen.
Hoe wordt je vrijwilliger?
In het algemeen gelden de volgende voorwaarden voor vrijwilligerswerk:
- Het werk is in het algemeen belang of in een bepaald maatschappelijk belang.
- Het werk heeft geen winstoogmerk.
- Het werk kost de arbeidsmarkt geen banen en komt niet in de plaats van een betaalde baan.
Hoeveel geld moet je hebben voor de voedselbank?
U komt in aanmerking voor een voedselpakket als uw netto maandinkomen minder is dan de volgende normbedragen. Basisbedrag per huishouden: € 150,-. Per persoon: € 100,-. Uitgangspunt is, dat per huishouden slechts 1 pakket wordt verstrekt.
Wat betekent voedselvoorraad?
de voedselvoorraad voedselvoorraden (meerv.) is een verzameling voedsel die wordt opgeslagen voor later gebruik. Voorbeeld: `Het is goed om voedselvoorraden te hebben voor jaren waarin de oogst mislukt.
Kan ik zomaar naar de voedselbank?
Iedereen die geen geld heeft om eten te kopen kan in aanmerking komen voor voedselgiften van de voedselbank.