Wat doe je als Farmakundige?

Wat doe je als Farmakundige?

Farmakundigen houden zich bezig met de organisatie van diverse bedrijfsprocessen in een ziekenhuisapotheek of openbare apotheek. Zo kun je medewerkers in de apotheek aansturen, het veilig voorschrijven van geneesmiddelen organiseren en patiëntportals op gebied van medicatie beheren.

Hoe lang duurt Pharmacy?

De universitaire bacheloropleiding Farmacie duurt drie jaar. Rond je de bachelor succesvol af, dan mag je de titel Bachelor of Science (BSc) voeren.

Wat verdien je als Farmakundige?

Salaris farmakundige Wat verdient een farmakundige? Als beginnend farmaceutisch consulent in loondienst ontvang je ongeveer minimaal € 2.335,- bruto per maand, exclusief 8 procent vakantietoeslag. Het salaris kan oplopen tot zo’n € 3.490,- bruto per maand.

Wat verdient een ziekenhuisapotheker?

Een ziekenhuisapotheker start na zijn specialisatie met een bruto maandsalaris van ten minste € 4.990,-. Dit kan, afhankelijk van de uiteindelijke functie en ervaring, oplopen tot ongeveer € 9.075,-. Ga je werken als zelfstandige, dan is je inkomen afhankelijk van de omzet en kosten van je apotheek.

Welke vakken heb je nodig voor farmakunde?

Belangrijke vakken zijn daarom zowel bedrijfskundige vakken als management, communicatie, presenteren, ICT, personeels- en financieel beleid, planning, wetgeving, inkoop en logistiek, alsook medisch georiënteerde vakken, denk aan: anatomie en geneesmiddelengebruik.

Hoe kun je een apotheek openen?

Zo moet je minimum 18 jaar zijn en de nodige beroepsbekwaamheid en erkenning bewijzen.

  1. Beroepskennis.
  2. Inschrijving bij de Orde der Apothekers.
  3. Inschrijving bij het RIZIV.
  4. Vergunning voor het in de handel brengen van eetwaren.

Welke vakken krijg je bij farmakunde?

Hoe word je ziekenhuisapotheker?

Om een registratie als ziekenhuisapotheker te verkrijgen is het verplicht een opleiding tot ziekenhuisapotheker te volgen. Een opleiding tot ziekenhuisapotheker kan in het MUMC+ gevolgd worden. Hiervoor zijn 4 opleidingsplaatsen beschikbaar.

Wat verdient een Pharmacist?

Hoeveel verdient een Pharmacist in Nederland? Het landelijk gemiddelde salaris voor een Pharmacist in Nederland is € 110.978 per jaar.

Hoe lang duurt een opleiding Farmakunde?

Duur en Leerwijze. De HBO-opleiding Farmakunde is te volgen in voltijd en deeltijd. In beide gevallen duurt de opleiding vier jaar.

Wat is een farmaceutisch consulent?

Kerntaken van de farmaceutisch consulent zijn: het mede opstellen van FPZ-beleid, het organiseren en verbeteren van FPZ, het individueel begeleiden van patiënten met het gebruik van complexe medicatie, deskundigheidsbevordering van apothekersassistenten om hen toe te rusten voor FPZ, het bewaken van de kwaliteitszorg …

Wat verdient een Apotheekmedewerker?

Het gemiddelde salaris voor een apotheek medewerker (m/v) in Nederland is € 2.252 per maand.