Inhoudsopgave
Wat bewaar je boven in de koelkast?
Bovenin of op de plank onder de bovenste plank kun je beste boter en kaas bewaren. Wanneer je kaas te koud bewaard, kan hij uitdrogen. Niet lekker! Daarom is bovenin de koelkast een veilige plek.
Wat kan niet in de koelkast?
Vruchtgroenten zoals tomaat, paprika, komkommer, aubergine, courgette en avocado kun je beter buiten de koelkast bewaren. In de koelkast bederven ze sneller door de kou. Groente als komkommer en paprika zijn in de supermarkt vaak verpakt in plastic folie.
Hoe werkt een groentelade?
Groenten. Onderin de koelkast, dus ook in de groentelade, is het het koudst. Ook is onderin de koelkast de vochtregulatie het beste, waardoor het een uitermate geschikte plek is om sla en andere bladgroenten in te bewaren.
Welke producten bewaar je onderin de koelkast?
Rauwe producten bevatten meer bacteriën dan bereide producten, daarom wil je niet dat deze met elkaar in aanraking komen. De groentela kan voor ongesneden groenten en fruit gebruikt worden. Deze hoeven niet apart verpakt te worden. Leg producten die kunnen lekken, zoals rauw vlees en rauwe vis, onder in de koelkast.
Hoe organiseer ik mijn koelkast?
Hoe voller je koelkast, hoe minder koude lucht er kan circuleren en hoe meer warme plekken zullen ontstaan in je koelkast. (Je vriezer mag dan weer wel propvol zitten.) De bovenste planken van je koelkast hebben de meest consistente temperatuur. Bewaar er dus het voedsel dat niet (meer) bereid moet worden.
Hoe koelkast organiseren?
Je koelkast organiseren doe je zo:
- Bovenaan: zuivelproducten (zoals kaas, yoghurt, room), geopende potten en restjes krijgen hier een plekje.
- In het midden: charcuterie bewaar je hier.
- Onderaan: rauw vlees, rauwe vis en andere zaken die snel bederven bewaar je het best op de onderste schappen van de koelkast.
Hoe te bewaren producten in de koelkast?
Zorg dat de koelkast op 4 °C staat en de vriezer op -18 °C. Zorg dat producten goed verpakt zijn om kruisbesmetting te voorkomen. Er zijn 3 mogelijke manieren om producten te bewaren: buiten de koelkast (koel of ongekoeld), in de koelkast (gekoeld) en in de vriezer (diepgevroren). Als producten geopend zijn, hangt het van het product af
Welke groente kun je buiten de koelkast bewaren?
Verse groente is over het algemeen een aantal dagen houdbaar. Vruchtgroenten kun je beter buiten de koelkast bewaren, omdat ze in de koelkast juist eerder bederven. Denk aan courgettes, aubergine, tomaat, paprika, avocado en komkommer. Tomaten en avocado’s komen buiten de koelkast ook beter op smaak.
Wat is de houdbaarheid van een koelkast?
Let op de houdbaarheidsdatum en de bewaaradviezen. Zorg dat de koelkast op 4 °C staat en de vriezer op -18 °C. Zorg dat producten goed verpakt zijn om kruisbesmetting te voorkomen. Er zijn 3 mogelijke manieren om producten te bewaren: buiten de koelkast (koel of ongekoeld), in de koelkast (gekoeld) en in de vriezer (diepgevroren).
Wat is de houdbaarheid van de koelkast en vriezer?
Let op de houdbaarheidsdatum en de bewaaradviezen. Zorg dat de koelkast op 4 °C staat en de vriezer op -18 °C. Zorg dat producten goed verpakt zijn om kruisbesmetting te voorkomen.