Inhoudsopgave
Wat betekent het spinrag?
draadmateriaal van een spinnenweb. draadvormige afscheiding voortgebracht door een spin voor haar web, schuilplaats of eicocons; het draadmateriaal van een spinnenweb.
Waar komt spinrag vandaan?
Spinnen hebben spinklieren die uitkomen in tepels aan het achterlijf van de spin. Die klieren maken een vloeibaar eiwit aan, dat de spin eruit moet trekken. Dat doet hij met een poot of hij maakt de draad ergens aan vast en loopt weg. Daarbij stolt het eiwit en ontstaat het unieke spinrag.
Hoe heten de draden van een spinnenweb?
De spin produceert de draden voor het web zelf, dit materiaal wordt spinsel genoemd. Deze draad bestaat uit een mengsel van eiwitten, en de spin bepaalt afhankelijk van de functie of de draad moet kleven of niet. Spindraad komt uit de spintepels in het achterlijf van de spin.
Hoe zit een spinnenweb in elkaar?
Iedere spin heeft spintepels. Hierin bevinden zich buisjes die met de klieren van de spin verbonden zijn. De klieren van de spin produceren het draad. Nadat de wind het draad uit de spintepel trekt, kleeft het draad aan de overzijde aan een tak of een stam.
Kunnen spinnen tegen zout?
Zout is een natuurlijke manier voor het doden van spinnen. Meng zout met water in een spuitfles en besproei het direct op de spin en spinnennesten.
Wat zijn de poten van een spin?
Spinnen hebben altijd acht poten en een uit twee delen bestaand lichaam waarvan het voorste deel de poten draagt. Dit voorste deel is duidelijk te onderscheiden van het zakachtige achterlijf. Spinnen bezitten meestal vier paar ogen, dus acht in totaal, en ze hebben in de regel geen tot grijpklauwen omgevormde lichaamsuitsteeksels.
Wat zijn de soorten spinnen in België en Nederland?
In België en Nederland leven bijna 700 verschillende soorten spinnen. Een aantal spinnen komt zeer algemeen voor en is bij het grote publiek bekend. Voorbeelden zijn de huisspin en de trilspin die in huizen leven en in tuinen komt de kruisspin algemeen voor.
Wat zijn de soorten spinnen in de Benelux?
In Nederland en België leven ongeveer 700 verschillende soorten spinnen. (Zie ook de lijst van spinnen in Nederland en de lijst van spinnen in België.) Er zijn slechts een paar soorten in de Benelux die algemeen bekend zijn bij de bevolking.