Wat betekent Gij zult niet begeren?

Wat betekent Gij zult niet begeren?

Niet doen! Niet begeren wat de ander heeft maakt je een vrijer mens. De kernachtige formulering geeft de oudtestamentische tien geboden een patina van eeuwigheidswaarde. Hier is de kracht van de eenvoud aan het werk.

Wat betekent het 10de Gebod?

Het tiende en laatste Gebod luidt: Gij zult niet begeren uws naasten huis; gij zult niet begeren uws naasten vrouw, noch zijn dienstknecht, noch zijn dienstmaagd, noch zijn rund, noch zijn ezel, noch iets dat van uw naaste is. …

Wat betekent niet begeren?

(begeerde, heeft begeerd), 1. min of meer sterk wensen, het verlangen koesteren naar: hij begeerde niet langer te leven; een meisje tot vrouw begeren; — uitdrukkelijk wensen: hij begeert, dat het spoedig anders wordt; op zijn sterfbed heeft hij het begeerd, als zijn (laatste) wil kenbaar gemaakt; 2.

Wat betekent begeerd worden?

Gegeerd is standaardtaal in België in de betekenis ‘in trek’. Standaardtaal in het hele taalgebied zijn begeerd, gewenst, gewild en gezocht. Hij is een gegeerde / begeerde vrijgezel.

Wat mag je niet doen als christen?

Ouders of verzorgers hebben hun regels opgelegd, die vooral heel ‘stom’ zijn. Naast regels opgelegd door opvoeders ervaren jongeren ook dat het geloof met zich meebrengt dat veel dingen niet mogen. Want seks voor het huwelijk, te veel alcohol drinken, illegaal filmpjes streamen en naar tentfeesten gaan is not done.

Wat is geboden?

gebod – zelfstandig naamwoord uitspraak: ge-bod 1. wat vastgesteld of afgesproken is ♢ ze overtreedt alle geboden van de wet 1. de tien geboden [voorschriften uit de wet van Mozes] …

Wat mag niet van de kerk?

Natuurlijk gaat de vrijheid van godsdienst niet zover dat daarmee de openbare gezondheid in gevaar mag worden gebracht. Gedragingen binnen de kerken zijn, op grond van de godsdienstvrijheid, niet uitgezonderd van wat geldt in theaters, bioscopen en andere samenkomsten.

Wat is de betekenis van delegeren?

Als je delegeert, zet je een ander in voor het behalen van je resultaten. Je vertrouwt een taak met de bijbehorende bevoegdheden en middelen aan een ander toe. Wat je wel behoudt is de eindverantwoordelijkheid voor het resultaat.