Wat betekent een vlek op je longen?

Wat betekent een vlek op je longen?

Een vlekje op de longen wijst op een afwijking; deze kan goedaardig of kwaadaardig zijn. Om te kunnen vaststellen wat de oorzaak is van de afwijking, is verder onderzoek nodig. Deze folder geeft u informatie over de longen en de verschillende onderzoeken.

Wat zijn witte vlekken op de longen?

Bij sarcoïdose in de longen raakt het longweefsel langzaam vol met littekens, waardoor de longen na verloop van tijd blijvend beschadigd raken. Op longfoto’s ziet deze ernstige vorm eruit als een patroon van streepjes en vlekjes, meestal in het midden van de longen.

Wat betekent witte vlek op röntgenfoto?

Op röntgenfoto’s van onder- en bovenkaak worden soms witte vlekjes aangetroffen rond het gebied van de tanden en kiezen en soms ook buiten het kaakbot. Meestal zal de tandarts kunnen uitleggen wat de oorzaak van de vlekjes is en in de meeste gevallen is geen verder onderzoek of controle vereist.

Wat betekent witte longen?

longkanker: De bevindingen op de röntgenfoto zijn heel wisselend. Meest voorkomend is een verdichting in het longweefsel, die te zien is als een witte bol. Soms is een atelectase de enige afwijking, soms is er een verbreding van het weefsel zichtbaar achter het borstbeen of zit er vocht tussen de longvliezen.

Kun je op een röntgenfoto een tumor zien?

Op een röntgenfoto of MRI scan is de tumor vaak te zien. MRI (Magnetische Resonantie Imaging) is een techniek om afbeeldingen van het lichaam te maken met een zeer sterke magneet en radiogolven om een goed 3D-beeld van de afwijking te krijgen. Bij een CT-scan wordt gebruik gemaakt van röntgenstraling.

Wat is een longkanker?

Longkanker zorgt ook voor een slechtere conditie. Dat kunt je merken door vermoeidheid, plotseling veel afvallen en geen trek in eten hebben. Ook kun je last hebben van hoofdpijn, een suf gevoel en pijn op andere plekken in het lichaam.

Wanneer begint longkanker te voelen?

Wanneer je pijn begint te voelen kan dit een teken zijn dat de ziekte zich naar de botten aan het verspreiden is (metastasis genoemd), waardoor de druk op de zenuwen toeneemt. Gebruikelijke plaatsen waar dit optreedt bij longkanker zijn de rug, borstgebied, heupen en schouders.

Hoe snel ontstaan de klachten van de longkanker?

bloed in het opgehoeste slijm. longontsteking die maar niet overgaat, ook niet met antibiotica. kortademigheid. heesheid zonder keelpijn. pijn op de borst, in de rug of bij de schouders. zwelling in de nek of het gezicht. Hoe snel de klachten ontstaan, hangt af van de plek van de longkanker.