Wat betekent beantwoord?

Wat betekent beantwoord?

[ov] de reactie op een vraag geven.

Wat betekent beantwoorden aan?

Beantwoorden aan is standaardtaal in het hele taalgebied in de betekenis ‘overeenkomen met’. (1) Het profiel van de kandidaat beantwoordde volledig aan de vereisten voor de vacature. (2) De man beantwoordt aan het signalement van de vermiste.

Is het antwoorden of beantwoorden?

“Beantwoorden” is transitief, heeft dus een lijdend voorwerp nodig: Ik beantwoord de vraag. Je moet mijn brief nog beantwoorden. “Antwoorden” is niet transitief, kan geen lijdend voorwerp hebben (het kan eventueel wel met een voorzetsel en voorzetsel-voorwerp):

Heeft beantwoord of heeft beantwoordt?

beantwoorden/vervoeging

vervoeging van de bedrijvende vorm van beantwoorden
onbepaalde wijs
tegenwoordig (v.t.t.) heb beantwoord hebt beantwoord
verleden (v.v.t.) had beantwoord had beantwoord
toekomend (v.t.t.t.) zal beantwoord hebben zal/zult beantwoord hebben

Is het beantwoord of geantwoord?

Ik zal Marieke nog antwoorden. Gisteren heb ik haar brief beantwoord. Antwoord geven op een vraag: wat is de prijs van dat shirt? Dat shirt kost E 25 daarmee heb je de vraag beantwoord en heb je Marieke geantwoord.

Lees ook:   Wat is het verschil tussen katholiek en rooms-katholiek?

Is je vraag beantwoord?

Ik hoop dat ik hiermee uw vraag voldoende heb beantwoord. Uiteraard kan een vraag ook afdoende worden beantwoord. Bij voldoende gaat het er erom dat er nog wel meer te antwoorden valt, maar dat het antwoord adequaat is. Afdoende is veel sterker.

Heb je beantwoordt?

‘Beantwoord’/’beantwoordt’ is daar een voorbeeld van. Welke uitgang bij dit soort werkwoorden correct is, kun je als volgt bepalen. In alle andere keuzegevallen schrijf je ‘d’ (‘ik beantwoord die brief’, ‘ik heb die brief wel beantwoord’, ‘beantwoord jij die brief?’)