Wat betekent AOCS?

Wat betekent AOCS?

Vanuit het Air Operations Control Station te Nieuw Milligen (AOCS NM) bewaakt en beveiligt de gevechtsleiding van de luchtmacht het Nederlandse deel van het NAVO-luchtruim. Hieronder valt ook het luchtruim boven delen van de Noordzee.

Wat verdient een luchtverkeersleider bij Defensie?

Zo verdient een ervaren luchtverkeersleider bij de luchtmacht maximaal 4025 euro bruto per maand. Voor dezelfde functie betaalt de LVNL al 5424 euro als aanvangssalaris en dat kan oplopen tot 11.335 euro bruto per maand. Een assistent verdient zelfs vier keer zoveel.

Wat verdien je als luchtverkeersleider?

Het aanvangssalaris van een Luchtverkeersleiders bedraag meestal tussen de € 2.648 en € 3.982 bruto per maand. Na een dienstverband van 5 jaar bedraagt het salaris tussen de € 3.144 en € 4.871 per maand bij een werkweek van 38 uur.

Wat verdient een luchtverkeersleider op Schiphol?

Wie de opleiding tot luchtverkeersleider volgt, krijgt al tijdens die opleiding betaald, vertelt Alex Arnold, manager werving en selectie bij LVNL (Luchtverkeersleiding Nederland). Het startsalaris is op Schiphol 1.994 euro bruto per maand, op basis van 36 uur per week.

Wat verdient een Air Traffic Controller?

Wie start aan de opleiding van luchtverkeersleider – een opleiding die de staat zo’n 50.000 euro kost! – krijgt meteen een startloon van bruto 1.800 euro/maand. Eens fulltime aan het werk stijgt dat salaris al gauw tot bruto 6.200 euro/maand (basisloon) en zelfs 12.000 euro/maand.

Hoe stressvol is luchtverkeersleider?

Non-stop stress ‘Luchtverkeersleider is een opwindende baan, maar dat betekent echt niet dat we constant stress hebben. Je wordt wel gescreend op stressvaardigheid en we houden elkaar goed in de gaten. Merken we dat iemand het echt te druk heeft, dan wordt het werk verdeeld over meerdere collega’s.

Hoeveel verdien je bij Eurocontrol?

Salarissen voor een EUROCONTROL

Functie Salaris
Salarissen voor een Trainee bij – 8 salarissen gemeld € 969/mnd
Salarissen voor een Trainee bij – 4 salarissen gemeld € 1.021/mnd
Salarissen voor een Assistant bij – 2 salarissen gemeld € 4.228/mnd
Salarissen voor een Legal Expert bij – 2 salarissen gemeld € 56.263/jr

Hoe lang mag een luchtverkeersleider werken?

Bij Luchtverkeersleiding Nederland werken ruim 250 luchtverkeersleiders 24 uur per dag, 7 dagen per week aan het begeleiden van vliegtuigen in het Nederlandse luchtruim en op de Nederlandse burgerluchthavens.

Wat verdient een luchtverkeersleider Eurocontrol?

Echt voorbijvliegende toestellen kiezen het deel van het luchtruim boven 24.500 voet (8.000 meter). Zij worden vanuit Eurocontrol in Maastricht aangestuurd. Daar zit de echte elite van de verkeersleiders. Zij verdienen nog een pak meer dan hun Belgische collega’s, die tot 12.000 euro bruto per maand verdienen.

Hoeveel verdient een Traffic Controller?

– krijgt meteen een startloon van bruto 1.800 euro/maand. Eens fulltime aan het werk stijgt dat salaris al gauw tot bruto 6.200 euro/maand (basisloon) en zelfs 12.000 euro/maand.