Wat betekent 6 maanden BOVAG garantie?

Wat betekent 6 maanden BOVAG garantie?

BOVAG Garantie houdt in dat uw occasion tot 6 maanden na aankoop kosteloos wordt hersteld als er zich gebreken voordoen die op het moment van de koop niet zichtbaar waren. De garantie dekt zowel de kosten van de onderdelen als de man-uren.

Wat is de wettelijke garantie op de tweedehandsauto?

Bij de aankoop van een tweedehandsauto bij een professional zit volgens de wet een verplichte garantie. Een professionele autohandelaar is verplicht om 2 jaar wettelijke garantie te geven op een nieuwe auto. Koopt u een tweedehandsauto bij een professional, dan heeft u in principe recht op 2 jaar wettelijke garantie.

Welke garantie geeft de verkoper of fabrikant?

Met garantie belooft de verkoper of fabrikant dat het product een bepaalde tijd goed werkt. De verkoper of fabrikant mag zelf de voorwaarden van zijn verkopers- of fabrieksgarantie kiezen. Bijvoorbeeld hoelang hij garantie geeft. En waar u volgens de garantie recht op hebt als het product kapot gaat.

Wat is een wettelijke garantietermijn?

Maar in Nederland hebben we geen wettelijke garantietermijn. In plaats daarvan staat in de wet dat een product zo lang moet meegaan als u ervan mag verwachten. Van veel producten mag u verwachten dat ze langer meegaan dan 2 jaar. Daarom hebt u bij deze producten ook na 2 jaar nog recht op een gratis reparatie of een nieuw product.

Wat is de wettelijke garantie?

Er zijn dus twee verschillende types garantie. De garantie als extra service, en de wettelijke garantie (ook wel conformiteit genoemd). Deze wettelijke garantie geldt voor alle producten die gekocht worden bij een bedrijf. Een autoverkoper gebruikt vaak een zin als “Gekocht als gezien” in het koopcontract.

Waarom een tweedehandsauto kopen bij een particulier?

Tweedehandsauto kopen bij een particulier Bij de aankoop van een tweedehandsauto bij een particulier zit geen wettelijke garantie. Behalve de verplichte CarPass is er verder niets verplicht bij de verkoop van een tweedehandsauto tussen particulieren. Bij de auto verkoop tussen particulieren is slechts de overgave van CarPass verplicht.