Wat als nieuwbouw niet doorgaat?

Wat als nieuwbouw niet doorgaat?

Wanneer de bouw niet doorgaat Mocht de bouw door welke reden dan ook niet doorgaan, dan loopt u geen risico op kosten van de woning. U heeft pas officieel een hypotheek wanneer de bouw is gestart en u heeft getekend bij de notaris.

Waarom BouwGarant?

BouwGarant-garantie voor extra zekerheid Als je een BouwGarant-garantie afsluit, kun je rekenen op extra zekerheid, bijvoorbeeld bij faillissement van jouw aannemer. Het bouwproject wordt dan toch voltooid. Er is een Nieuwbouwgarantie, een Verbouwgarantie en een Transformatiegarantie.

Kan je meer lenen voor een nieuwbouwwoning?

Extra lenen binnen uw hypotheek Koopt u een energiezuinige (nieuwbouw)woning? Dan kunt u soms tot € 9.000 extra lenen op uw maximale hypotheekbedrag. Hoeveel hangt af van uw persoonlijke situatie. Vraag uw adviseur naar de voorwaarden.

Lees ook:   Wat te doen na honden beet?

Hoe lang mag nieuwbouw duren?

De bouw van een nieuwbouwhuis duurt normaliter een jaar tot anderhalf jaar. In die periode heeft u naast de woonlasten van uw huidige woning, ook nog een kostenpost voor de aanschaf van de grond (waar uw nieuwbouwhuis gebouwd gaat worden) en de bouwkosten. Deze kosten worden betaald vanuit een bouwdepot nieuwbouw.

Wat is een waarborgcertificaat?

Wat is het SWK waarborgcertificaat? Na acceptatie van het bouwplan, kan de bij SWK aangesloten ondernemer voor iedere verkochte nieuwbouwwoning een SWK waarborgcertificaat aanvragen voor de koper. Dit SWK waarborgcertificaat biedt de koper dekking tegen faillissement van de ondernemer en gebreken aan de woning.

Wat houdt Woningborg in?

Als de (onder)aannemer onverhoopt failliet gaat tijdens de bouw van de nieuwbouwwoning, zorgt Woningborg ervoor dat jouw woning wordt afgebouwd. Blijkt de afbouw onmogelijk, dan krijg je een financiële schadeloosstelling. > De kwaliteit van je woning is gegarandeerd.

Waarom Aannemersdiploma?

Waarom KOB-opleidingen aanspreken? Er is geen bouwwerk zonder uitvoering; een ontwerp komt pas tot leven bij de realisatie. KOB is concreet, praktisch en praktijkgericht. Het vergroot de kansen op de arbeidsmarkt of is de basis voor zelfstandigen, ondernemers.

Lees ook:   Wat zijn de ogen van een kat?

Wat is Bouwgarantie?

Wat is bouwgarantie? Bouwgarantie, ook wel garantieregeling of waarborgregeling genoemd, is een soort van verzekering voor jou als kopende partij. Jij als koper stort 5% van de aanneemsom in depot bij een notaris. Als er problemen zijn met de oplevering of als je gebreken ontdekt, dan kun dat geld vasthouden.

Hoeveel kan ik lenen voor een nieuwbouwwoning?

De hypotheek bedraagt namelijk sinds 2018 op zijn hoogst 100% van de woningwaarde. Dus als jij een woning ter waarde van € 200.000 op het oog hebt, dan is jouw maximale hypotheek € 200.000. Het doet er niet toe of jij op basis van je inkomen meer kan lenen, je mag nu eenmaal niet meer dan de marktwaarde lenen.