Wat als je te laat bent met de pil?

Wat als je te laat bent met de pil?

Ben je één pil vergeten in te nemen en had je deze minder dan 12 uur geleden moeten slikken? Dan hoef je je geen zorgen te maken. Neem, zodra je er aan denkt, alsnog je pil. Slik de volgende pil op het normale tijdstip: het is niet erg dat je nu twee pillen op een dag moet innemen.

Hoe belangrijk is het om de pil op hetzelfde tijdstip te nemen?

Je weet dat je, voor zover mogelijk, de pil elke dag moet innemen en dat liefst op hetzelfde tijdstip. Als je vergeet de pil in te nemen op het gebruikelijke tijdstip, is het zeer belangrijk dat het tijdsverschil niet groter is dan 12 uur. Alleen dan ben je nog beschermd.

Is de pil niet betrouwbaar als je vergeet of laat inneemt?

De pil is niet of minder betrouwbaar als je ze vergeet of te laat inneemt, en in combinatie met sommige geneesmiddelen. Als dat niet zo is, vraag dan bij je huisarts om een pil met een andere samenstelling. De pil beschermt niet tegen seksueel overdraagbare aandoeningen (soa’s). Gebruik dus ook een condoom als je met een nieuwe partner vrijt.

Wat zijn de voordelen van de pil?

Voordelen 1 Je krijgt door de pil een heel regelmatige cyclus. 2 Je kan ook zelf je cyclus regelen (menstruatie overslaan of uitstellen). 3 Door de pil worden je bloedingen vaak minder pijnlijk. Je verliest ook minder bloed. 4 Als je stopt met de pil, kan je in theorie onmiddellijk daarna zwanger worden.

Welke antibiotica beïnvloeden de werking van de pil?

De pil en antibiotica. Sommige antibiotica kunnen de werking van de pil beïnvloeden. Er is een kleine kans dat de antibiotica rifabutine, rifampicine, amoxilline, tetracycline, doxycycline en minocycline de pil in meer of mindere mate onbetrouwbaar maken. Niet alle bijsluiters maken hier overigens melding van.

Wat is een pil anticonceptie?

De pil is een zeer betrouwbare anticonceptiemethode. Hoewel de kans dat je zwanger wordt bij de pil zeer klein is, geeft geen enkele vorm van anticonceptie 100% garantie. Wanneer je de pil netjes elke dag slikt dan is de kans op een zwangerschap kleiner dan ongeveer 1%. 1 De meeste pillen bevatten 21 pillen per strip.