Wat als je partner een andere Liefdestaal spreekt?

Wat als je partner een andere Liefdestaal spreekt?

Verschillen de liefdestalen van elkaar, dan kan dat voor een hoop miscommunicatie en wanhoop zorgen in je relatie. Het is dus aan te raden om je liefdestaal te onderzoeken! Spoiler: het hoeft gelukkig niet het einde van de relatie te betekenen als jij en je lief een andere liefdestaal spreken.

Welke 5 Liefdestalen?

Vijf liefdestalen

 • Words of affirmation (positieve woorden)
 • Quality time (tijd en aandacht)
 • Gift giving (cadeaus geven of krijgen)
 • Acts of service (dienstbaarheid)
 • Physical touch (lichamelijke aanraking)

Wat als je partner je niet begrijpt?

Elkaar vertellen wat jij nodig hebt om het gevoel te krijgen dat de ander je ziet, serieus neemt en om je geeft, is erg belangrijk. Ook kun je bespreken hoe je dat misschien al probeert maar blijkbaar niet op een manier die de ander begrijpt. Dit is niet gemakkelijk en veel koppels zijn dit ook niet gewend.

Hoe kan je liefde uiten?

Dit zijn de 5 manieren waarop mensen hun liefde uiten

 1. Bevestigende woorden. Met bevestigende woorden bedoelt Chapman dat iemand graag uitspreekt hoe hij of zij over iemand denkt.
 2. Handelingen. De uitspraak daden zeggen meer dan woorden, past bij deze liefdestaal.
 3. Geschenken geven.
 4. Quality time.
 5. Fysieke aanrakingen.

Hoe kan ik mijn liefde tonen?

Wij geven je de 5 manieren om de liefde aan haar te tonen.

 1. 1 Breng meer tijd samen door.
 2. 2 Verwen je partner eens met een cadeautje.
 3. 3 Bied haar een schouder wanneer ze dat nodig heeft.
 4. 4 Geef haar complimentjes.
 5. 5 Doe iets leuks voor je partner.

Wat is Honeymoonfase relatie?

Dit betekent niet dat de liefde die er tussen jullie is verpest wordt, maar jullie komen terecht in een andere fase van jullie relatie. Maar hoe lang duurt zo’n ‘honeymoon’ fase in een relatie eigenlijk? Volgens een onderzoek duurt de periode waarin jullie helemaal in de roze wolken bevinden 13 maanden en zeven dagen.

Wat moet je doen als iemand je niet begrijpt?

Door je best te doen om te begrijpen waarom iemand doet wat hij doet, kun je dichter bij die persoon komen. Stop met schreeuwen, en start met luisteren. Ga rustig aan de slag met de onderstaande tips, en leer de mensen om je heen beter begrijpen. Hoe beter je deze mensen begrijpt, des te makkelijker de omgang zal zijn.

Waarom sneuvelen relaties?

Deze maand komt haar nieuwe boek uit: Waarom liefde eindigt. Daarin maakt ze de balans op van relaties anno nu, en legt ze onder meer uit waarom het steeds moeilijker wordt om een langdurige relatie in stand te houden. Het boek is gebaseerd op haar wetenschappelijke studie.

Hoe laat je blijken dat je van iemand houdt?

Zeg tegen hem: “Ik zag dit en ik moest aan jou denken.” Het is een heel simpel berichtje en het is nog waar ook. Je ziet en hoort de hele dag dingen die je aan je lief herinneren, omdat hij รกltijd in je gedachten zit. Hem dit laten weten versterkt jullie relatie.