Wat als je je kat niet inenten?

Wat als je je kat niet inenten?

Zonder die inentingen kunnen katten aan ernstige ziekten lijden, waarvan ze soms de pijnlijke gevolgen voor altijd te verdragen hebben. In het ergste geval kunnen ze zelfs aan deze ziekten overlijden.

Kan een kat doodgaan aan niesziekte?

Als uw kat inderdaad de ziekte heeft, dan gaat dit meestal vanzelf weer over. Alleen voor verzwakte of hele jonge kittens kan het levensbedreigend zijn. Hoe lang het duurt voordat de ziekte genezen is verschilt, het kan soms wekenlang zijn. Ook kan een acute niesziekte blijvend (chronisch) worden.

Hoe duur is een kat inenten?

De kosten voor de inentingen bij de kat liggen gemiddeld tussen de € 25,- en € 50,- per inenting. Deze kosten kunnen per dierenartsenpraktijk verschillen. Meerdere factoren hebben invloed op de uiteindelijke prijs voor het inenten van je kat. Gelukkig worden deze kosten door de meeste kattenverzekeringen vergoedt.

Lees ook:   Waarom krijg je zomaar de hik?

Hoe vaak moet ik mijn kat ontvlooien?

Hoe vaak katten ontvlooien? Eigenlijk moet je jouw kat het hele jaar door ontvlooien. De werkingsduur verschilt per anti-vlooienmiddel, maar over het algemeen is het maandelijkse kost of eens per twee maanden, zeker als je een buitenkat hebt.

Welke vaccinaties heeft kat nodig?

Tegen welke ziekten kan ik mijn kat laten vaccineren?

  • Kattenziekte, veroorzaakt door het feline panleukopenie virus.
  • Niesziekte, veroorzaakt door het feline herpesvirus.
  • Niesziekte, veroorzaakt door het feline calicivirus.
  • Feline leukemie virus (FeLV)
  • Niesziekte veroorzaakt door Chlamydophila felis.

Hoe lang duurt de niesziekte bij katten?

Deze virussen zijn niet overdraagbaar op mensen of andere dieren. Soms zijn er ook bacteriën aanwezig, vooral Chlamydia speelt een rol. Meestal duurt een infectie met niesziekte ongeveer 7 a 10 dagen, maar Herpes blijft aanwezig, dus de infectie kan in tijden van stress altijd weer heropflakkeren.