Wat als je het niet eens bent met een boete?

Wat als je het niet eens bent met een boete?

Als u het niet eens bent met een beschikking, kunt u beroep instellen bij de officier van justitie. Dat kan heel eenvoudig via het Digitaal Loket Verkeer. U heeft hiervoor wel uw DigiD nodig. In beroep gaan kan alleen als het gaat om relatief lichte overtredingen in het verkeer (de Mulder-gedragingen).

Kan het hoger beroep niet worden verzwaard?

In principe mag het hoger beroep geen nadeel berokkenen aan degene die het instelt. Dus als u als veroordeelde alleen hoger beroep instelt, mag de eerste straf niet worden verzwaard. In de praktijk echter tekent meestal ook het openbaar ministerie beroep aan, en in dat geval kan de straf dus eventueel wel worden verzwaard.

Kan u in beroep gaan als u het niet eens bent met de beslissing op uw bezwaar?

Lees ook:   Hoe werkt een knoopcelbatterij?

U kunt in beroep gaan als u het niet eens bent met de beslissing op uw bezwaar. Voordat u in beroep kunt gaan, moet u dus eerst bezwaar maken. Soms kunt u rechtstreeks in beroep gaan, zonder eerst bezwaar te maken. Hoger beroep is mogelijk als u het ook niet eens bent met de beslissing op uw beroep.

Wat is een hoger beroep?

Hoger beroep is een rechtsmiddel dat u toelaat om de zaak voor te leggen aan een hogere rechtbank. Zo wordt het hoger beroep tegen een vonnis van de politierechtbank, behandeld door de correctionele rechtbank. Het hoger beroep tegen een vonnis van de correctionele rechtbank zal worden behandeld door het hof van beroep. In principe zijn alle

Wanneer Kunt u in beroep gaan bij de bestuursrechter?

Parkeerovertredingen worden meestal door de gemeente afgehandeld. Als uw bezwaar hiertegen is afgewezen, kunt u in beroep gaan bij de bestuursrechter. De overige verkeersovertredingen vallen onder het strafrecht. Tegen Mulderbeschikkingen en strafbeschikkingen kunt u in beroep gaan bij de kantonrechter.

Lees ook:   Waar blijft vervuilde grond?

Hoeveel boete fout parkeren?

Parkeerboete

Fout parkeren € 95
Fout parkeren bij blauwe streep € 95
Parkeren op invalidenparkeerplaats € 370
Stilstaan met mogelijk gevaar voor anderen € 140
Parkeren zonder geld in de parkeermeter te doen € 95