Wat als er een beetje bloed uit je oor komt?

Wat als er een beetje bloed uit je oor komt?

Bel uw huisarts of de huisartsenpost als u klachten van uw oor heeft, zoals: pijn. bloed of vocht uit uw oor.

Is bloed uit het oor gevaarlijk?

Bloed uit het oor na een val Een oorbloeding na een val kan gevaarlijk zijn. Raadpleeg in ieder geval zo snel mogelijk een arts. Hij of zij kan u onderzoeken op een hoofdtrauma, hersenschudding of zelfs schedelbasisfractuur. Soms kan slijtage van of nabij het oor ook een oorzaak zijn van de bloeding.

Wat zegt de kleur van oorsmeer?

Hoe donkerder de kleur, hoe sterker je ruikt. Ook dit is, net als type 2, een soort oorsmeer die veel voorkomt bij volwassenen. De witte kleur verraadt dat je waarschijnlijk geen sterke lichaamsgeur hebt. De klieren in je oren veroorzaken het oorsmeer.

Lees ook:   Waarom hangen we lichtjes in de kerstboom?

Wat is de oorzaak van inwendige bloeding?

Bij een inwendige bloeding is er geen bloed zichtbaar, maar je kunt het wel herkennen aan de volgende symptomen: Pijn. Misselijkheid. Braken. Zwelling. In het geval van ernstig veel bloedverlies kun je tekenen van shock krijgen: Onrust. Bewustzijnsstoornissen. Zwakke en snelle pols.

Bloed uit het oor komt als sportblessure regelmatig voor. Het kan veroorzaakt worden door een val of harde duw van een tegenstander. Een botsing of zelfs een sprong in het water kan ervoor zorgen dat er bloed uit het oor komt. Gelukkig is het lang niet altijd ernstig.

Is er sprake van inwendige bloeding?

Daarnaast is er ook vaak sprake van pijn. Bij een inwendige bloeding is er geen bloed zichtbaar, maar je kunt het wel herkennen aan de volgende symptomen: Pijn. Misselijkheid. Braken. Zwelling. In het geval van ernstig veel bloedverlies kun je tekenen van shock krijgen: Onrust. Bewustzijnsstoornissen.

Wat is een veneuze bloeding?

Lees ook:   Waar een vignet plakken?

Veneuze bloeding: een veneuze bloeding ontstaat bij schade aan een ader. Dit bloed verlaat de wond gelijkmatiger en is iets donkerder van kleur dan bloed bij een slagaderlijke bloeding. Capillaire bloeding: een capillaire bloeding ontstaat in de haarvaten. Vaak stoppen deze bloedingen spontaan.