Wat als een blauwe plek niet weg gaat?

Wat als een blauwe plek niet weg gaat?

Voorbeelden hiervan zijn bloedvergiftiging en bloedstollingsafwijkingen zoals hemofilie en de Ziekte van Willebrand. Terugkerende blauwe plekken zonder duidelijke oorzaak kunnen ook wijzen op bindweefselafwijkingen, levercirrose en leukemie.

Hoe snel verdwijnt een blauwe plek?

In de meeste gevallen is de plek na ongeveer een week geheel verdwenen. Grotere bloeduitstortingen kunnen nog wat langer zichtbaar blijven.

Waarom krijg ik ineens zoveel blauwe plekken?

Zie je plots zonder duidelijke oorzaak of heel vaak blauwe plekken op verschillende plaatsen op je lichaam, contacteer je best je huisarts. Petechiën kunnen onschuldig zijn bij mensen met hart- of vaatproblemen. Ze komen dan voor op de benen, en worden doorgaans uitgelokt bvb. door lopen, warm weer, sauna.

Hoe kom je snel van een bloeduitstorting af?

Om de bloeduitstorting te verminderen, kunt u het beste direct koelen. De dag na het vallen of stoten is het beter om de bloedcirculatie rondom de blauwe plek aan te zetten. Dit kunt u doen door de blauwe plek te verwarmen. Hierdoor zetten de bloedvaten uit, zodat de blauwe plek sneller verdwijnt.

Wat is er aan de hand als je snel blauwe plekken krijgt?

De voornaamste medische redenen voor blauwe plekken zijn volgens Kessels: een verhoogde stollingswaarde, suikerziekte en het gebruik van prednison. Een minder gangbare reden is een vitamine C-tekort.

Hoe lang blijft een blauwe plek zien?

Soms duurt het wel twee weken. Dit is waarom je een blauwe plek lang blijft zien. Kleurenspektakel. Een blauwe plek wordt niet alleen blauw. Het bloed laat ook vele andere kleuren zien. Eerst wordt de ‘blauwe’ plek rood, daarna blauw/paars. Aan het einde van de eerste week komen er groene schaduwen omheen. De plek kan ook geel en zelfs

Wat is de blauwe plek op je huid?

Een blauwe plek ontstaat na een harde klap op je zachte huid. In je lichaam zitten kleine bloedvaatjes. Als je ergens tegenaan stoot of je een klap krijgt, gaat er een bloedvaatje kapot. Dit bloedvaatje lekt bloed.

Wat is de oorzaak van spontane blauwe plekken?

Een eerste oorzaak van spontane blauwe plekken is een tekort aan bepaalde vitaminen. Het is een erg medisch verhaal, maar het komt erop neer dat Vitamine B12 samen met foliumzuur een belangrijke functie heeft bij de aanmaak van rode bloedcellen. Wanneer je een tekort hebt aan deze vitamine, kun je sneller blauwe plekken krijgen dan normaal.