Waarom zijn activiteiten belangrijk?

Waarom zijn activiteiten belangrijk?

‘Elk moment van de dag biedt mogelijkheden tot betekenisvolle geestelijke en lichamelijke activiteit. Door echte aandacht, gesprek, het stimuleren van zintuigen, door muziek waar iemand van houdt. Door iemand zelf te laten doen wat hij/zij zelf nog kan, al is het met meer moeite.

Waarom activiteiten aanbieden?

Veel bewegen is een belangrijk onderdeel van een verrijkte omgeving. Dit zorgt ervoor dat de motorische vaardigheden (verder) ontwikkeld worden. Door de lichamelijke en motorische ontwikkeling wordt de bewegingsvrijheid van je kind groter. Zo kan je kind steeds meer van de wereld om zich heen te verkennen.

Wat zijn er leuke activiteiten voor ouderen?

Voor iedereen zijn er wel een leuke ouderen activiteiten te bedenken waarbij het bewegen min of meer vanzelf gaat. Zo zijn er onder deze activiteiten voor ouderen bijvoorbeeld diverse sporten die vanuit de (rol)stoel gedaan kunnen worden, zoals overspelen en balspelen met een pion.

Welke sporten organiseert het Nationaal Ouderenfonds?

Het Nationaal Ouderenfonds organiseert op lokaal niveau OldStars-sporten speciaal voor ouderen (wandelvoetbal, wandelhockey en later dit jaar komen daar nog wandelbasketbal en wandelhandbal bij). Het leuke van wandelsporten is dat u in teamverband bezig bent én dat de kans op blessures een stuk minder is. Vind een wandelsportclub bij u in de

Hoe organiseert het Nationaal Ouderenfonds wandelsporten?

Het Nationaal Ouderenfonds organiseert op lokaal niveau OldStars-sporten speciaal voor ouderen (wandelvoetbal, wandelhockey en later dit jaar komen daar nog wandelbasketbal en wandelhandbal bij). Het leuke van wandelsporten is dat u in teamverband bezig bent én dat de kans op blessures een stuk minder is.

Wat is een wandelclub voor ouderen?

Activiteiten voor ouderen om buiten te doen . Wandelen. De paden, op de lanen in, wandelen is goed voor de mens! Misschien zit er wel een wandelclub bij u in de buurt. Sluit u erbij aan en ga er samen op uit. Ontdek nieuwe routes en ontmoet nieuwe mensen. Niet meer zo heel goed ter been? Misschien is een wandelstok iets voor u.