Waarom zie ik er in elke spiegel anders uit?

Waarom zie ik er in elke spiegel anders uit?

Als je in de spiegel kijkt zie je (tromgeroffel) je spiegelbeeld. Een gespiegelde weergave van je gezicht, dus. En dat ligt volgens Nick Stockton van Wired aan het heuse ‘mere-exposure’-concept (een theorie uit de jaren zestig, ontwikkeld door Robert Zajonc).

Hoe kun je zien hoe je er echt uitziet?

Hoe zie je er nou écht uit? De meest betrouwbare manier om daar achter te komen, is om iemand anders een foto van je te laten maken (al komen bij een goede foto, fotografisch gezien, meerdere factoren kijken). Dan zie je hoe je er écht uitziet, hoe anderen jou zien. Dan zie je: de waarheid.

Waarom zie je jezelf in een spiegel?

De lichtstralen gaan door het glas heen en de spiegelende laag weerkaatst deze stralen. Zo kun je jezelf zien! Aan de achterkant van de spiegel zit de deklaag. Deze laag bestaat uit zwarte lak.

Wat moet je doen als je jezelf lelijk vind?

BDD of Body dismorphic disorder is een angststoornis, waarbij mensen zichzelf erg lelijk vinden. De Nederlandse aanduiding voor BDD is ‘Stoornis in de lichaamsbeleving’, maar het wordt ook wel ‘ingebeelde lelijkheid’ genoemd.

Hoe ziet iemand anders mij?

Best een bijzonder fenomeen waar de meeste mensen last van hebben. Hoe komt dit? Het gaat erom dat we denken dat wij ons spiegelbeeld zijn. Je ziet namelijk je spiegelbeeld in de spiegel (ja, ok dat wist je wel) en dan is alles omgedraaid: je linkerkant wordt je rechterkant en je rechterkant wordt je linkerkant.

Hoe anderen je zien?

In sociaal contact ben je expressief, beweeglijk, lach je meer. Als anderen naar je kijken zien ze je persoonlijkheid, je intelligentie, je warmte, je medeleven, je gevoel voor humor. Allemaal eigenschappen die een grote invloed hebben op je aantrekkingskracht. Jij ziet jou reflectie, zij zien wie je bent.

Wat maakt een spiegel een spiegel?

Een spiegel is een voorwerp dat licht weerkaatst zonder verstrooiing. Het oppervlak van de spiegel moet daarom dusdanig glad zijn dat de weerkaatsing plaatsvindt volgens de wet “hoek van inval = hoek van terugkaatsing”.