Waarom zakt een blauwe plek naar beneden?

Waarom zakt een blauwe plek naar beneden?

In alle gevallen treedt een kneuzing van bloedvaatjes op, waardoor bloed in het omliggende weefsel lekt. Dit kan net onder je huid gebeuren, maar ook dieper. Het lichaam breekt dit bloed af en neemt het weer op. Hierbij wordt ook hemoglobine afgebroken.

Kan een blauwe plek uitzakken?

Daarnaast zal de blauwe plek in het losmazige weefsel rondom de ogen makkelijk uitzakken, vaak precies tot de bovenrand van de wang waar de huid weer steviger is.

Wat is de blauwe plek in UW BLOED?

Een blauwe plek ontstaat als een bloedvat beschadigd raakt. Doordat u zich bijvoorbeeld stoot gaat deze onderhuids bloed lekken, waardoor een blauwe of rode vlek in de huid ontstaat. Na een paar dagen wordt deze vlek vaak groen of geel van kleur. Deze kleurverandering komt doordat de stof hemoglobine in uw bloed wordt omgezet in gele pigmenten.

Is bloedklonter gevaarlijk?

Een bloedklonter kan dus naar ieder lichaamsdeel stromen, wat uitermate gevaarlijk is. Als het richting je hart, je hersenen of je longen beweegt, dan bestaat er een risico dat het vast komt te zitten. Dit kan een embolieof een cardiovasculair accident veroorzaken. Er zijn twee soorten bloedklonters.

Hoe ontstaat een blauwe plek?

In de meeste gevallen is de plek na ongeveer een week geheel verdwenen. Grotere bloeduitstortingen kunnen nog wat langer zichtbaar blijven. Hoe ontstaat een blauwe plek? Een blauwe plek ontstaat als de kleine bloedvaatjes in de huid beschadigd worden. Dan lekt er wat bloed in het weefsel, waar het zich ophoopt.

Wat is de blauwe plek aan de huid?

Een blauwe plek aan de huid ontstaat door een harde val of stoot. Een blauwe plek wordt ook wel eens een bloeduitstorting of hematoom genoemd. Door vallen of stoten ontstaat er een onderhuidse bloeding. Kleine bloedvaatjes onder de huid scheuren of breken door de harde val of stoot. Het bloed lekt weg uit de bloedvaatjes.