Waarom whiskey drinken?

Waarom whiskey drinken?

Als je op dieet gaat, maar je portie plezier niet wilt missen, drink dan whisky. In whisky zitten namelijk géén vetten en géén koolhydraten. Volgens een onderzoek van Harvard, kan de drank zelfs beroertes voorkomen en houdt het jouw hart gezond. Eén tot zes glazen in de week helpt tegen dementie.

Is whiskey slecht voor de lijn?

Veel mensen associëren drinken met de welbekende bierbuik. Niettemin heeft het drinken van whisky (met mate) geen directe invloed op je gewicht. Deze overheerlijke drank bevat geen vetten, heeft een zeer laag natriumgehalte en de kleine hoeveelheid suikers die de drank bevat worden snel afgebroken door het lichaam.

Wat doet whiskey met je lichaam?

‘ De ingrediënten in whisky ontnemen iemands lichaam water, waardoor de huid droog wordt en na verloop van tijd mogelijk sneller veroudert. Sterke drank wordt ook in verband gebracht met het veroorzaken van roodheid door verwijding van bloedvaten, waardoor je spataderen en kapotte haarvaten kunt onwikkelen.

Is whiskey goed voor je keel?

Naast het feit dat alcohol pijnbestrijdend werkt (whisky en warm water doen wonderen voor je keelpijn), verwijdt een (minimale) alcoholconsumptie je slijmvliezen in dezelfde mate als menthol, wat helpt tegen infecties.

Is whiskey beter dan bier?

Kies je voor een speciaalbiertje zoals een La Chouffe, dan zit je zelfs tegen de 240 calorieën per glas aan. Gooi je je glas whisky echter vol met cola of 7-Up, dan zit je ook al snel rond de 150 calorieën per glas. Kijken we dus puur naar calorieën, dan wint whisky de strijd.

Welke alcoholische drank helpt tegen keelpijn?

Zij gebruiken drank. In Groot-Brittannië wordt namelijk een drankje gebruikt met whiskey. Deze ‘hot toddy’ is voor de Engelsen al jaren dé oplossing tegen een verkoudheid. Het is een 100% natuurlijk drankje op basis van water, honing en natuurlijk whiskey.

Wat is gezonder whisky of bier?