Inhoudsopgave
Waarom wetenschap en techniek?
Wetenschap- en techniekonderwijs (W-onderwijs) stimuleert een nieuwsgierige, onderzoekende en probleemoplossende blik bij kinderen. Door de aanpak van Onderzoekend & Ontwerpend Leren ontwikkelen zij 21e-eeuwse vaardigheden als kritisch denken, ondernemingszin, vindingrijkheid en creativiteit.
Wat is Maakonderwijs?
Maakonderwijs is gericht op kennisconstructie. Leerlingen leren werken met nieuwe materialen, technieken of apparatuur. Ze leren experimenteren, uitproberen, falen en doorzetten. Door zelf dingen te maken krijgen ze meer contact met producten en is de kans groot dat ze meer respect krijgen voor dingen die gemaakt zijn.
Wat kan ik doen met techniek?
Er zijn heel veel beroepen waarin techniek een belangrijke rol speelt. Beroepen zoals computerprogrammeur, scheepswerktuigkundige of fietsenmaker. En er zijn veel meer beroepen waarbij techniek heel belangrijk is. Denk maar aan verpleger op een intensive care of hartchirurg.
Hoe leer je techniek?
De meest effectieve leertechniek is het maken van oefentoetsen en gespreid oefenen. Ook effectief is het overlappend oefenen, zelf uitleggen en uiteenzettend ondervraagd worden.
Waarom techniek bij kleuters?
Waarom techniek zo goed bij kleuters past Verwondering. Het is voor kinderen vanzelfsprekend, om te spelen, te ontdekken en nieuwe dingen te leren. Juf Joyce, kleuterjuf OBS Koolhoven: ‘Als volwassenen denken we soms dat we alles al weten over een bepaald onderwerp. Een kleuter leert iets nieuws als vanzelf.
Waarom Maakonderwijs?
Naast het ontwikkelen van creativiteit bevordert maakonderwijs samenwerking. Door samen te werken ontdekken en ontwikkelen kinderen elkaars en hun eigen talent. Makers maken kennis met andermans vaardigheden en worden gestimuleerd om deze bij zichzelf te ontdekken. Het delen van kennis staat in maakonderwijs centraal.
Welke banen zijn er in de techniek?
De techniek is erg breed en omvat beroepen in de bouw, ICT, natuurwetenschap en nieuwe ontwikkelingen. Verreweg de meeste technische beroepen vallen onder de autotechniek, elektrotechniek en installatietechniek.
Welke beroepen kun je doen met natuur en techniek?
Mogelijke beroepen voor profiel N
- Natuur (natuurkundige)
- Milieu (milieudeskundige, planoloog)
- Onderwijs (leraar)
- Techniek (ingenieur)
- Exact (chemicus)
- Informatica (IT-specialist, ontwerper)
Wat leren kinderen bij natuur en techniek?
Met onderwijs in Natuur en Techniek leren kinderen aan de slag gaan met hun eigen onderzoeksvragen en ontwerpend te leren. Peil. Natuur & Techniek geeft inzicht in het aanbod van basisscholen, de prestaties van leerlingen in groep 8 en de trends ten opzichte van de vorige peilingen in 2008 en 2010.
Wat kan je allemaal doen in de techniek?