Waarom stekkerdoos met overspanningsbeveiliging?

Waarom stekkerdoos met overspanningsbeveiliging?

Een stekkerdoos met overspanningsbeveiliging beschermt uw apparatuur tegen piekstroom. Veelal wordt piekstroom veroorzaakt door blikseminslag, maar kan ook andere oorzaken hebben. Bij tijdelijke overspanning van uw apparaat kan deze onherstelbaar beschadigd raken met alle gevolgen van dien.

Waarom geen verlengsnoer gebruiken?

Te veel apparaten op een stekkerdoos aansluiten Anders raakt de stekkerdoos overbelast en ligt kortsluiting op de loer. Grote stroomverbruikers, zoals frituurpannen, waterkokers en elektrische kachels, kunt u sowieso beter rechtstreeks op een stopcontact aansluiten.

Wat is de beste overspanningsbeveiliging?

De veiligste stekkerdoos Dit Belkin stekkerblok heeft 8 uitgangen en 2 USB-poorten van 2.4A welke allemaal zijn uitgerust met overspanningsbeveiliging. Beveilig je elektronische apparatuur tegen stroomstoten en spanningspieken.

Waar op letten bij stekkerdoos?

Allereerst is het van groot belang dat het stekkerblok geaarde stopcontacten heeft, dit verkleint de kans op brand en voorkomt dat jij een schok krijgt als je een stekker wilt aansluiten. Daarnaast is het aan te raden om te kiezen voor een stekkerdoos met overspanningsbeveiliging.

Hoe kun je zien of een stopcontact geaard is?

Zitten er twee stalen pennetjes aan de boven- en onderkant van het stopcontact? Dan gaat het om een geaard exemplaar. Zijn jouw stopcontacten gewoon rond en hebben ze enkel twee openingen voor de stekker? Dan is het een niet-geaard exemplaar.

Kan een geaarde stekker in een Ongeaard stopcontact?

Houd er echter wel rekening mee dat geaarde stekkers niet werken op een ongeaard stopcontact, dat past niet. Het vervangen van niet geaarde stopcontacten is voor een elektricien een routineklus. Niet zelden is de aarding al aanwezig, maar moet deze enkel nog worden aangesloten.

Hoe veilig zijn verlengsnoeren?

Het voornaamste punt bij het veilig gebruiken van een verlengsnoer, is het voorkomen van een kortsluiting. Dit doet u door de warmteproductie van het verlengsnoer zo klein mogelijk te houden, zodat versmelting van verlengkabels voorkomen wordt.

Kan een stopcontact kortsluiting maken?

In de meeste gevallen is kortsluiting het gevolg van een storing van elektrische apparatuur óf het gebruik van een kapotte stekker. Als de voeding niet meer in orde is, dan ontstaat er storing in de toevoer. De bron van stopcontact kortsluiting is vaak te achterhalen in de meterkast.

Welke overspanningsbeveiliging meterkast?

Voor een 1 fase groepenkast heb je een 1-polige of 2-polige overspanningsbeveiliging nodig en voor een 3 fase groepenkast een 4-polige.

Hoe veilig zijn stekkerdozen?

Stekkerdozen en haspels kunnen gevaarlijk zijn wanneer ze ondeskundig worden toegepast. Vaak genoeg zien we opgerolde haspels die veel te zwaar belast worden, waardoor brand kan ontstaan. We geven enkele tips over hoe je goed met stekkerdozen en haspels om moet gaan.

Wat is een goed verlengsnoer?

Conclusie​ De Brennenstuhl Super-Solid IP44 Verlengkabel 25m is absoluut het beste verlengsnoer met een lengte van 25 meter. Je kunt deze kabel dan ook voor meerdere doeleinde gebruiken. Dankzij de spatwaterdichtheid is het ook mogelijk om het snoer in vochtige ruimtes of buiten te gebruiken.

Hoeveel watt mag er op een verlengsnoer?

De maximale lengte van een verlengsnoer is dus afhankelijk van het apparaat dat erop aangesloten wordt. Voor bijvoorbeeld een stofzuiger van 1500 watt is de maximale lengte van een te gebruiken snoer 30 meter. Voor een gloeilamp van 100 watt is de maximale lengte daarentegen 450 meter.