Waarom steelt men kentekenplaten?

Waarom steelt men kentekenplaten?

Volgens de politie worden ze gebruikt voor bijvoorbeeld ramkraken, belastingontduiking, tanken zonder te betalen of andere criminele activiteiten. Om te voorkomen dat kentekenplaten worden gestolen, krijgen autobezitters het dringende advies om de platen vast te laten zetten met bijvoorbeeld popnagels.

Wat kost een gele kentekenplaat?

Voor een nieuwe (gele) kentekenplaat moet je denken aan ca. € 12,50 tot € 15,- per stuk (standaard model).

Hoe nummerplaat vastzetten?

In het voertuig zitten standaard schroefgaten. Positioneer de kentekenplaathouder zo dat de openingen boven de schroefgaten hangen. Hierin schroef je hem dan vast. Het gatenpatroon is zo gemaakt dat er altijd een passende opening is op elk voertuig.

Wat kost kentekenplaat vervangen?

Een nieuwe kentekenplaat vraag je aan bij een door het RDW erkende kentekenplaatfabrikant. Voor de aanvraag heb je een geldig legitimatiebewijs en de kentekencard nodig. De kosten van nieuwe kentekenplaten liggen gemiddeld tussen de 25 en 45 euro.

Wat zijn de kosten van een kentekenplaat?

Betaal de nieuwe kentekenplaat in de winkel. De kosten zijn meestal rond de €25. Let op. Er is geen vaste prijs voor nieuwe kentekenplaten.

Wat als uw nummerplaat gestolen wordt?

Je gaat naar de politie om aangifte te doen van verlies/diefstal. De politie bezorgt je een attest van verlies of diefstal en zal daarnaast je nummerplaat ook seinen. Op dat moment wordt je kentekenplaat automatisch uit het voertuigenregister geschrapt. Wordt de plaat nu nog teruggevonden, dan is ze onbruikbaar.

Waarom verbergen mensen hun kenteken?

Veelal wordt deze keuze gemaakt om te voorkomen dat jouw kenteken op een andere auto verschijnt.

Wat moet je doen als je een nummerplaat hebt gevonden?

Wanneer je een kenteken gevonden hebt, is het niet de bedoeling om ermee naar de politie te gaan, ook al gaat het om een belangrijk voorwerp. Goed onthouden dus: Heb je een gevonden voorwerp (wat dan ook), dan ben je bij de gemeente altijd op het juiste adres.

Waar tweede nummerplaat laten maken?

Je originele nummerplaat (voor de achterkant van je wagen) dien je aan te vragen bij de DIV. Voor de voorkant van je wagen volstaat een duplicaat van je nummerplaat. Hiervoor kan je terecht bij GAMMA . Deze nummerplaten zijn goedgekeurd door de DIV.