Inhoudsopgave
Waarom Stalbandages?
Het voordeel van stalbandages is dat je veel tegendruk op het been kan geven waardoor je vochtophoping en dikke benen voorkomt. Controleer wel regelmatig of de temperatuur niet te hoog oploopt onder de bandages en kies er anders voor om alleen ’s nachts stalbandages om te doen.
Waar zijn bandages voor paard?
Het verbinden van wonden gebeurt bij voorkeur met bandages, of wanneer je een zwelling wilt tegengaan. Dan geeft een bandage tegendruk zodat het been niet ‘vol loopt’. Ook tijdens bijvoorbeeld transport kunnen bandages bescherming geven tegen beschadigingen van buitenaf.”
Hoe doe je bandages om bij paarden?
Hoe te beginnen Ga naast het been van je paard staan en leg de lap ter hoogte van de voorknie tot en met de kogel. Laat de kortste kant van de onderlap omhoog wijzen. Met de lange kant omwikkel je het been. Wikkel vervolgens de onderlap met de klok mee om het been.
Waarom paard Bandageren?
Draagt je paard bandages, dan dient dit als beschermlaag en wordt de kans op een wond of kneuzing verkleind. Daarnaast kunnen bandages ook worden gebruikt ter ondersteuning van de benen of tegen zwelling.
Kun je springen met bandages?
Springen met bandages kan geen kwaad, maar zorg er wel voor dat ze goed (vast) zitten, en dat je geen paard hebt die ze er snel aftrapt, in dat geval zijn peesbeschermers veiliger.
Waarom Onderlappen onder bandages?
Onderbandages en onderlappen zorgen in eerste instantie voor een goede drukverdeling van de bandage. Daarnaast hebben ze en schokabsorberende functie en geven ze extra bescherming. Ze nemen zweet en vocht op en zijn super comfortabel.
Welke beenbeschermers springen?
Voor het springen worden daarom beenbeschermers met een harde schaal aangeraden. Deze vangen de schokken beter op en beschermen onder andere de diepe buigpees ook beter dan een zachte beenbeschermer. Vaak worden voor de voorbenen peesbeschermers gebruikt bij het springen.
Wat zijn bandages?
Bandages zijn wikkels die rondom het onderbeen van het paard worden aangebracht. Deze kunnen uit verschillende materialen bestaan en zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren. Veelal worden bandages gemaakt van fleece of katoen en hebben ze een lengte van zo’n 3 tot 4 meter.
Welke beenbeschermers beschermen niet tegen aantikken?
Sommige springschoenen hebben geen sluiting en moet je dan over de hoef heen schuiven. Voor paarden met een gevoelige huid zijn er springschoenen met een bontrand, zodat de kootholte niet beschadigd. Pijpkousen worden gebruikt bij paarden die tijdens het werk de binnen kant van hun been beschadigen.
Wat zijn de beste peesbeschermers?
Met deze beste peesbeschermers zet jouw paard haar beste been…
- Top 10 peesbeschermers.
- Equick Peesbeschermers Eshock – Brown – cob.
- Kentucky Allround beschermer Achterbeen Leder.
- LeMieux Impact Responsive Gel Peesbeschermer.
- Anky Technical Climatrole Boot.
- Eskadron Peesbeschermers Flexisoft Air – Black – full.
Welke peesbeschermers springen?
Zowel de BR Air Tech als de Kentucky Air peesbeschermer zijn beide perfect geschikt voor de bescherming en de verkoeling van de pezen tijdens het warme weer. Voor de ultieme bescherming tijdens het springen biedt de Kentucky Air peesbeschermer D30 schokabsorberende moleculen welke de klappen absorberen.