Waarom smeren met vaseline?

Waarom smeren met vaseline?

Psoriasis is een chronische huidaandoening en kan verlicht worden door de huid in te smeren met vaseline. Dit verzacht de huid en verwijdert harde en jeuken schilfers. Ook helpt vaseline bij eczeem en bij een extreem droge huid. Smeer de droge delen, bijvoorbeeld droge ellebogen, goed in met vaseline.

Wat zijn de bestanddelen van vaseline?

De bestanddelen van vaseline bestaan uit koolwaterstoffen, waaronder de stof paraffine. Deze stof wordt weer hard als het op kamertemperatuur komt. Paraffine wordt gebruikt bij het maken van kaarsen en waxinelichtjes en als omhulsel van kazen zodat deze niet uitdrogen. In Nederland kennen we de witte vaseline en de gele vaseline.

Is vaseline een addertje onder het gras?

Toch is er een addertje onder het gras. Ondanks dat vaseline op je gezicht helpt bij het hydrateren, “kan langdurig gebruik van vaseline ervoor zorgen dat je huid te gehydrateerd wordt (ja, zelfs dat kan) en dat allerlei processen in je huid minder optimaal zullen gaan verlopen” (bron: Jetske Ultee).

Waarom krijg je vaseline niet in je huid?

Uit onderzoek blijkt dat je geen verstopte poriën of puistjes kunt krijgen van vaseline. Het trekt namelijk niet in je huid, aldus dermatoloog dr. Lortscher. Vaseline blijft op je huid liggen waardoor het enkel als een beschermende laag functioneert.

Hoe sluit vaseline de wonden af?

Vaseline sluit de open wonden af voor ziekteverwekkers. Ook zorgt vaseline ervoor dat de wonden soepel blijven, hierdoor verdampt het huidvocht niet zo snel.

Is vaseline geschikt bij eczeem?

Dit verzacht de huid en verwijdert harde en jeuken schilfers. Ook helpt vaseline bij eczeem en bij een extreem droge huid. Smeer de droge delen, bijvoorbeeld droge ellebogen, goed in met vaseline. Een goed tijdstip is ná het douchen en voor het slapen gaan, zodat de huid een lange tijd vochtig blijft.

Wat is een vaseline smeermiddel?

Vaseline is een vettig smeermiddel dat gemaakt wordt van petroleum. Het is min of meer een overgebleven restant van de aardoliewinning. De brandstof petroleum is van nature helemaal niet smeerbaar, maar omdat er bij vaseline gebruik wordt gemaakt van de wat zwaardere petroleumproducten zoals minerale olie en paraffine wordt het smeerbaar.