Waarom schroefpalen?

Waarom schroefpalen?

De schroefpalen hebben een hoog draagvermogen. Schroefpalen worden zeer veel toegepast bij werk voor particuliere klanten (overkappingen, aanbouwen, carports, serres etc.), maar ook voor professionele klanten hebben wij passende oplossingen. Er is geen groot graafwerk meer nodig om een fundering voor te bereiden.

Hoe bereken je de fundering?

Een berekening van een fundering op palen wordt gemaakt op basis van een funderingsadvies en de belasting uit de bovenliggende constructie. De fundering bestaat uit (stalen) balken welke smaller, maar hoger zijn dan een fundering op staal. Deze balken komen op de palen te staan.

Wat voor fundering voor garage?

Voor de fundering van een garage moeten de zij-funderingen minimaal 110 cm diep zijn om vorstschade te voorkomen. De binnenkant moet 80-90 cm diep zijn. Dan is de fundering dik genoeg om de garage te kunnen dragen.

Hoe fundering carport?

Het gebruik van betonpoeren is een vrij eenvoudige manier voor de fundering van een carport. De betonpoer wordt in de grond geplaatst, op de betonpoer komt vervolgend een paaldrager en daarop wordt uiteindelijk de houten staander van het carport op bevestigd.

Waarom Mortelschroefpalen?

Mortelschroefpalen, ook wel avegaarpalen of boorpalen genoemd, zijn in de grond gevormde palen. Het grote voordeel van mortelschroefpalen is dat het een trillingsvrij paalsysteem is. Daarnaast is de geluidsproductie veel lager dan bij prefab betonpalen en is koppensnellen vaak overbodig.

Wat is een Schroeffundering?

Schroeffundering is een funderingssysteem met palen. In tegenstelling tot heipalen die in de grond worden geslagen, hebben de palen een schroefdraad waarmee ze in de bodem worden gedraaid. De druk van de omliggende grond neemt toe omdat de palen kegelvormig zijn. Daardoor zijn ze erg stabiel.

Hoe groot mag een carport zijn zonder bouwvergunning?

Wanneer u een carport wilt laten plaatsen zonder vergunning is het aan te raden om aan de volgende voorwaarden te voldoen: De oppervlakte van de carport mag niet groter zijn dan 30m2. De hoogte mag maximaal 3 meter zijn.

Welke ondergrond voor carport?

Een betonnen ondergrond verdient de voorkeur, omdat de steunpalen van je carport stevig verankerd moeten worden.