Waarom pediatrie?

Waarom pediatrie?

Pediatrie in derdelijnsziekenhuis Als kinderartsen in een derdelijnsziekenhuis komen de twee voornamelijk in contact met patiëntjes met ingewikkelde, vaak aanslepende problemen. Een kind met nierproblemen dat ook een longontsteking ontwikkelt bijvoorbeeld, of dat te vroeg geboren is.

Wat zijn de taken van een kinderarts?

Als kinderarts diagnosticeer en behandel je ziekten en aandoeningen bij kinderen in het ziekenhuis of op de polikliniek. Je werkt met een uiteenlopende doelgroep van pasgeborenen tot jongvolwassenen van 18 jaar, waarbij je alle aandoeningen behandelt die niet geopereerd hoeven te worden.

Wat verdient een kinder arts?

Salaris kinderarts Als beginnend afgestudeerd kinderarts in dienst van een algemeen ziekenhuis verdien je minimaal 5.000 euro bruto per maand. Op jaarbasis betekent dit minimaal 60.000. Dit bedrag kan oplopen tot zo’n 130.000 euro per jaar. Hierbij komt nog acht procent vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering.

Lees ook:   Hoe nestje konijnen controleren?

Hoe lang duurt kindergeneeskunde?

Programma opleiding kindergeneeskunde De opleiding tot kinderarts duurt vijf jaar.

Wat houdt pediatrie in?

kindergeneeskunde. medisch specialisme dat zich bezighoudt met het onderzoek, de diagnose en behandeling van ziekten en afwijkingen bij baby’s, kinderen en jonge adolescenten; kindergeneeskunde.

Waarom wil ik kinderarts worden?

Het doel van de kindergeneeskunde is om voorwaarden te scheppen voor een zo volwaardig mogelijk functioneren als volwassene. Een kinderarts onderscheidt zich van andere specialisten door specifieke kennis van de groei en ontwikkeling van kinderen in de verschillende leeftijdsfasen.

Wat doet een Kindergeneeskunde?

De pediatrie (van Grieks παῖς/pais = “kind” en ἰατρός/iatros = “arts”) of kindergeneeskunde is de tak van de geneeskunde die de medische zorg van zuigelingen, kinderen en adolescenten behelst. Een kinderarts of pediater is een medisch specialist in de pediatrie.

Hoe ziet een werkdag van een kinderarts eruit?

“Rond elf à twaalf uur ga ik naar bed. Uiteraard is het tijdstip afhankelijk van de drukte op de afdeling en seh. Het ziekenhuis faciliteert je met een piketkamer en de dag na de dienst ben je altijd vrij. Ik rijd dan de volgende ochtend om negen uur weer naar huis nadat ik om half negen heb overgedragen.”

Lees ook:   Wat zijn je ambities voorbeelden?

Kan je met HBO kinderarts worden?

Om het beroep van Kinderarts uit te kunnen oefenen moet je eerst de zesjarige opleiding Geneeskunde (WO) afronen en daarna vijf jaar specialiseren in Kindergeneeskunde. Verder moet je je registreren volgens de wet Beroepen Individuele Gezondheidszorg (BIG) en in Nederland geregistreerd staan.

Hoe word je kinderverpleegkundige?

Opleiding Kinderverpleegkunde Om de opleiding Kinderverpleegkundige te kunnen volgen, heb je een diploma MBO- of HBO-Verpleegkunde nodig. Ook moet je solliciteren naar een opleidingsplaats Kinderverpleegkunde.

Hoe word je een kinderarts?

Een kinderarts of pediater is een arts die is gespecialiseerd in de behandeling van kinderen (pediatrie). De leeftijd waarin kinderen door de kinderarts worden behandeld loopt vanaf de geboorte totdat ze uitgegroeid zijn, dus meestal zo’n 16 tot 18 jaar.