Inhoudsopgave
Waarom naar de BSO?
Wat is een buitenschoolse opvang (BSO)? Deze opvang is speciaal bedoeld voor kinderen die naar de basisschool gaan. Omdat de werkdagen van ouders meestal eerder beginnen en langer duren dan een schooldag, is de BSO in het leven geroepen. Zo kan je kind op een fijne plek terecht terwijl jij werkt.
Wat leer je op de BSO?
ontwikkelt je kind zich spelenderwijs cognitief, sociaal-emotioneel, creatief en motorisch in een veilig omgeving. Tegenwoordig zijn er talloze BSO’s te vinden. Zo zijn er BSO’s die extra activiteiten aanbieden op het gebied van bijvoorbeeld theater, natuur, sport, muziek of beeldende vorming.
Wat doen ze op een BSO?
De BSO vangt buiten de schooltijden kinderen op, omdat ouders bijvoorbeeld moeten werken. Op de BSO kunnen kinderen dan met hun leeftijdsgenootjes spelen. De medewerkers verzinnen activiteiten om de jongens en meisjes bezig te houden. Ook kunnen de basisscholieren hun huiswerk maken.
Wat leren kinderen op de opvang?
Pedagogisch medewerkers stimuleren het onderlinge contact tussen de kinderen door samen te delen, spelen en ontdekken. Je kind leert voor zichzelf op te komen, rekening te houden met anderen en vriendjes te maken. Dit alles vormt een goede basis voor het sociale gedrag van je kind in zijn of haar verdere leven.
Wat doet een Inclusiecoach?
In een inclusieve kinderopvangcentrum stimuleert men kinderen om op maat van hun kunnen stappen in hun groeiproces te zetten. Voor sommige kinderen kan dit gepaard gaan met een intensief traject. “Binnen onze opvang lassen we individuele momenten in waarop we kinderen gaan stimuleren.
Wat valt er onder BSO?
Bso betekent buitenschoolse opvang. Dat is de opvang van kinderen in de basisschoolleeftijd (4 tot 12 jaar) voor of na schooltijd. Dit wordt ook voorschoolse opvang (vso) en naschoolse opvang (nso) genoemd. Een bso vangt de basisschoolkinderen ook op op vrije dagen, zoals studiedagen van de school, en in vakanties.
Wat bied een kinderopvang?
Ze helpen kinderen op een spelende wijs te ontwikkelen en passen activiteiten aan op de behoefte van het kind. plan. Punten die hierin beschreven zijn, zijn bijvoorbeeld de ontwikkeling van het kind op sociaal, motorisch, creatieve en de cognitieve ontwikkeling van het kind.