Waarom max 80 met reservewiel?

Waarom max 80 met reservewiel?

Over het thuiskomertje De maximale snelheid is 80 kilometer per uur. Maar probeer je veel harder te rijden met deze reserveband, dan krijg je daar doorgaans snel genoeg spijt van. De wegligging is namelijk beroerd, de reacties in het stuur zijn trager en echt lekker rijden is het ook al niet met een thuiskomer.

Hoe lang mag je rijden met een thuiskomertje?

Rijden met een thuiskomer is beperkt. Je mag maximaal 80 km/u en de band is niet gemaakt om daarop half Europa door te rijden. Dat zou je ook niet willen, want door de maat en de afwijkende breedte moet je rekenen op een ander rijgedrag.

Hoe ver mag je rijden met een reservewiel?

Een goed alternatief is een reservewiel. Dit is een smalle, (in de meeste gevallen) stalen velg met een smal wiel. Dit wiel is bedoeld als thuiskomer. Het kan na montage gebruikt worden om met maximaal 80 km/u naar een veilige plek te rijden.

Hoeveel bar mag er in een thuiskomertje?

De druk wordt op de band aangegeven met KPA en PSI. 1 PSI staat voor 0.0689475729 bar. Vermenigvuldigd met 60 PSI komt dat neer 4,13 bar dat ook nagenoeg overeenkomt met 420 KPA. Dus 4,2 bar is prima en komt ook wel overeen met de spanning in dergelijke thuiskomertjes.

Is een reservewiel verplicht in de auto?

In Nederland en omringende landen is een reserveband niet verplicht, maar er zijn wel landen waar het binnen bepaalde periodes verplicht is om een reserveband bij te hebben. Deze verplichting geldt bijvoorbeeld in Slowakije, Servië, Turkije, Spanje en Turkije.

Hoeveel lucht moet er in een Thuisbrenger?

Hoeveel bar in autoband ANWB?

Juiste bandenspanning in instructieboekje In het instructieboekje van je auto vind je de juiste bandenspanning. Die wordt aangegeven in bar, bijvoorbeeld 2,0 bar. Vaak staat er ook vermeld hoe hoog de bandenspanning mag zijn als de auto zwaar is beladen, bijvoorbeeld 2,2 bar.