Inhoudsopgave
Waarom longeren met dubbele lijnen?
Er zijn verschillende redenen om met de dubbele longe te werken. De dubbele longe is evenals de enkele longe een ideaal hulpmiddel om je paard op de gewenste manier te leren lopen. Bij het werken aan de dubbele longe hoeft je paard niet steeds op de volte te blijven, maar kan ook rechte lijnen lopen.
Hoe bevestig je longeerlijn?
Je bevestigt de longe als volgt: haal hem door de binnen-bit ring, tussen de wang van het paard en de neusriem door en maak hem weer aan zichzelf vast. Zo doe ik het ook bij paarden die voor de eerste keer bijgezet worden, zodat ik hen niet aan de mond kom.
Waarom met dubbele teugel rijden?
Op deze manier, maar ook door het rijden van gymnastische oefeningen, kun je het paard rechter op twee teugels krijgen. Hierdoor zullen de oefeningen uiteindelijk op beide handen even goed gaan en kun je meer verzameling gaan vragen van je paard. ‘
Waarom longeren met bijzet?
De meeste mensen gebruiken een bijzet omdat ze willen dat hun paard beter over de rug gaat lopen of het paard de rug meer gaat ontspannen. Of omdat ze willen dat het achterbeen beter onder de massa komt. Sommige mensen zeggen dat longeren zonder bijzet een beetje beweging geven is, en geen trainen.
Hoe Longeer ik een jong paard?
Gebruik de hele rijbaan Gebruik tijdens het longeren van een jong paard de hele rijbaan, dit vermindert de belasting van pezen, banden en gewrichten en zorgt er tegelijk voor dat het paard op zijn eigen benen leert lopen. In een longeercirkel blijven paarden namelijk graag aan de wand plakken.”
Hoe leer je een veulen longeren?
Wanneer beginnen met werken aan de longeerlijn Laat het veulen regelmatig vrij rennen in een weiland of manege. Het beste is als het veulen zijn eerste jaren in het weiland op kan groeien. Het is ook beter het jonge veulen niet iedere dag te longeren, maar in het begin hooguit 2 keer per week.
Waarom rijden met stang en trens?
De enige goede reden om met stang en trens te gaan rijden is wanneer je je paard zo ontzettend goed voor elkaar hebt, en zelf zo behendig bent tijdens het rijden, dat je de communicatie tussen jou en je paard naar het absolute minimale terug kan brengen.
Hoe krijg ik mijn pony aan de teugel?
“Om een paard aan de teugel te krijgen, moet je zijn achterbenen stimuleren meer onder te treden. Daardoor spannen buikspieren aan en gaat hij – als het goed is – met een ontspannen bovenlijn voorwaarts-neerwaarts naar de hand van de ruiter toe lopen.