Waarom krijgt bamboe gele bladeren?

Waarom krijgt bamboe gele bladeren?

Geel blad of verkleurde stengels geven vaak aan dat of de grond te alkalisch is of de plant te weinig water krijgt. Is dit niet het geval dan wordt het tijd uw bamboe te trakteren op wat bemesting.

Wat doen met gesnoeide bamboe?

Een afgeknipte stengel zal dus niet meer opnieuw uitlopen. Wel verschijnen er nieuwe scheuten vanuit de wortels. Door snoeien wordt de vorming van jonge scheuten gestimuleerd. Door af en toe oude, dikke stengels helemaal weg te snoeien verjongt u de struik dus en blijft uw bamboe mooi.

Hoe vaak bamboe water geven?

Na aanplant geeft u de bamboe overvloedig water. In de eerste week minimaal elke dag! Vanaf de tweede week om de 2/3 dagen. De frequentie van het water geven is afhankelijk van de standplaats (volle zon of schaduw), windomstandigheden en de buitentemperatuur.

Kan bamboe dood gaan?

En helaas: na de bloei kwijnt hij weg en gaat hij dood. Elke bamboe die bloeit, sterft daarna af. Bamboe bloeit dus maar één keer in zijn leven. Het is dus niet te hopen dat je bamboe gaat bloeien (en niet in de laatste plaats omdat het veel werk is om bamboe weg te halen, door de grote, sterke wortels).

Welke meststof voor bamboe?

Bamboe is verzot op compost en andere organische mest. Als bemesting kun je dan ook het beste een goed verteerde paarden-, kippen- of duivenmest gebruiken maar ook de meststof Culterra (voor moestuin en gazon) werkt erg goed. Deze gebruiken wij zelf ook veel op de kwekerij.

Wat combineert goed met bamboe?

Bamboe past goed bij Japanse esdoorn (Acer palmatum), Broodboom (Aucuba), Vingerplant (Fatsia japonica) en bij vaste planten zoals de schoenlappersplant (Bergenia), Daglie (Hosta), Kruiskruid (Ligularia), of bij schaduwminnende, groenblijvende bodembekkers en varens.

Wat kun je doen met bamboe?

Het moet gezegd, vrijwel alles kan gemaakt worden van bamboe, van medicijnen tot biobrandstof en van eetbare bamboescheuten en kleding tot bouwmateriaal, het bestaat allemaal. De veelzijdige grassoort wordt al gebruikt sinds mensenheugenis maar in de laatste 15 jaar zijn er veel moderne toepassingen bijgekomen.