Waarom krijg je stink plas van asperges?
Je urine kan een vrij penetrante geur hebben na het eten van asperges. Dit geldt voor zowel witte als groene asperges. De aparte geur komt door zwavel dat je uitplast. Asperges bevatten een bepaald zuur (asparagusine), dat je lichaam moet verwerken.
Wat doen asperges met je lichaam?
Asperges zijn goed voor het hele lijf Asperges bevatten veel vitamine K, vitamine C, vitamine B1, B2, vitamine E en foliumzuur (vitamine B11). Daarmee zorgen ze voor het hele lichaam, van celdeling tot het immuunsysteem, van bloedstolling tot huid, haar en botten.
Hoe ruiken asperges?
Wie asperges heeft gegeten wordt hier vaak nog wel even aan herinnerd, want deze groente zorgt ervoor dat urine nogal zwavelachtig gaat ruiken. Deze geur wordt in de hand gewerkt door het asparagusinezuur, dat in het lichaam voor zwavelverbindingen zorgt.
Waarom stinkt mijn ochtendurine?
De plas die je ’s ochtends hebt, is dus meestal ‘geconcentreerder’ dan plas van overdag. Omdat de afvalstoffen minder verdund zijn met water, kan je ze beter ruiken. Dat verklaart dus waarom je ochtendplas zo stinkt!
Wat gebeurt er als je asperges eet?
Aspergeplas. Wie asperges heeft gegeten wordt hier vaak nog wel even aan herinnerd, want deze groente zorgt ervoor dat urine nogal zwavelachtig gaat ruiken. Deze geur wordt in de hand gewerkt door het asparagusinezuur, dat in het lichaam voor zwavelverbindingen zorgt.
Hoe gezond is asperges?
Hoe vaak mag je asperges eten?
De auteur baseert zich op een niet nader genoemde Duitse ‘Gezondheidskrant’ die stelt dat de maximale hoeveelheid 200 gram per dag zou mogen zijn. Voeding heeft inderdaad invloed op de vorming van nierstenen. Maar in Nederland wordt gemiddeld niet meer dan 630 gram asperges per jaar gegeten.
Waarom is asperges zo gezond?
Asperges bestaan voor 92% uit water, waardoor ze maar 30 calorieën bevatten per 100 gram. Perfect als je wil afslanken dus. Bovendien zijn asperges ook nog eens bijzonder gezond dankzij de vele voedingsstoffen en vitamines die ze bevatten. Ze zijn een bron van de pro-vitamine A, vitamine C, vitamine E en vitamine K.