Inhoudsopgave
Waarom krijg ik blaasjes op mijn verf?
Blaasvorming door luchtinsluiting De pas aangebrachte nog natte verflaag sluit de porien af met als gevolg dat lucht ingesloten wordt. Vervolgens schijnt de zon erop en/of de buitentemperatuur stijgt sterk. Door de warmte zet de lucht uit en kunnen blaasjes in de verflaag, ook wel verffilm genoemd, ontstaan.
Hoe voorkom je blaasjes in de verf?
Om blaasjes in de verf te voorkomen is het noodzakelijk dat je niet in de volle zon gaat schilderen of voor de zon uit. De zon zal namelijk een snelle oppervlakte droging geven en hierdoor krijgt ingesloten lucht niet meer de kans om te ontsnappen. Het meest ideaal is om achter de zon aan te schilderen.
Wat is Solvent retentie?
Solvent retentie Het in een droge of uitgeharde verffilm achterblijven van teveel oplos- en verdunningsmiddelen, welke er niet meer uit weg kunnen.
Wat is Solventbasis?
Een verf wordt ‘solventgedragen’ genoemd, als er een ander oplosmiddel in is gebruikt dan water. Het oplosmiddel, solvent dus, speelt een grote rol in het droogproces: Na verdamping van het middel, ‘vernetten’ de chemische bindmiddeldeeltjes met elkaar. Zo wordt de verffilm gevormd.
Hoeveel druppels anti-siliconen?
je gebruikt 70 druppels anti-siliconen vloeistof per liter verf. Gebruik je slechts 100 ml verf? Dan voeg je 7 druppels van de anti-siliconen toe. Roer het product na toevoeging altijd tenminste twee minuten door, zodat de vloeistoffen goed met elkaar zijn vermengd.
Hoe verwijder je siliconen?
Doe nagellakremover of wasbenzine op een schuursponsje en week hier de siliconenkit mee af. Laat het inwerken en probeer dan de kit los te krijgen. Gebruik hier eventueel een mesje voor.
Hoe verwijder je een siliconen?
Je verwijdert siliconenkit door het weg te snijden. Gebruik hiervoor een afbreekmes. Dit mes kan je gemakkelijk achter de kit steken. Probeer een klein stukje los te snijden en de kit vervolgens los te trekken of snijd de kit dicht tegen de ondergrond aan helemaal los.