Waarom komen vliegen op wondjes af?

Waarom komen vliegen op wondjes af?

De larven van de vlieg kunnen zowel direct als indirect op de huid van de mens terechtkomen. De larven hebben echter een grotere voorkeur voor de huid van een veedier, zoals een koe. Bij de directe route legt de vlieg de eitjes zelf op de huid van de gastheer. Een bekend voorbeeld hierbij is een open wond.

Waarom veel vliegen op zolder?

Vliegenplaag op zolder De klustervliegen gaan in het najaar in het zonnetje op de muur zitten om te drogen. Daarna via een kiertje of gaatje gaan ze naar binnen om te overwinteren. Op dat moment gebeurt het dat ze op het licht afgaan en u deze vliegen in grote getalen voor een zolderraam vindt.

Hoe voorkom je vliegen in huis?

Als je ineens veel vliegen in huis ziet: grijp dan niet meteen naar een spuitbus, maar onderzoek even waar ze zich allemaal ophouden. Bel of mail daarna met een professional uit je eigen regio voor een oplossing, want vliegen kunnen nare bacteriën met zich meebrengen!

Hoe kun je vliegen tegengaan?

Zelf vliegen tegengaan lukt alleen als er maar enkele tientallen vliegen in huis aanwezig zijn. Bij echte overlast gaat het vaak om honderden, zo niet duizenden, vliegen. Deze kun je wel te lijf gaan met vliegenmeppers, sprays, lijmvallen of vliegenlampen, maar je zult het niet tegen zo’n groot aantal vliegen winnen.

Wanneer kun je trage vliegen in huis tegenkomen?

In die periode kun je trage vliegen in huis tegenkomen. Dit zijn vliegen die jouw woning hebben uitgekozen om te overwinteren. Ze reageren wat suf, dus de zichtbare exemplaren zullen vrij makkelijk te doden zijn. Vervelend is echter wel dat er dan nog veel vliegen overblijven, omdat de meeste zich goed zullen verstoppen in naden en kieren.

Wat zijn de poten van de vlieg?

De poten van de vlieg bestaan uit gesegmenteerde delen, respectievelijk de heup of coxa 23, de dij of femur 24, de scheen of tibia 25 en ten slotte de voet of tarsus 27. De poten van de vlieg zijn zwart van kleur en zijn net als de rest van het lichaam voorzien van haartjes, de sporen 26.