Waarom is Ronaldo begonnen met voetballen?

Waarom is Ronaldo begonnen met voetballen?

Over Cristiano Ronaldo Zijn geboorte was eigenlijk ongewenst en zijn moeder heeft opzettelijk geprobeerd een miskraam uit te lokken. Een miskraam bleef uit, waardoor de jonge Cristiano toch geboren werd. Zijn geluk vond hij in het voetbal, hij begon op jonge leeftijd te spelen bij CD Nacional, de lokale amateurclub.

Wie heeft Ronaldo ontdekt?

Na de aandacht van diverse scouts getrokken te hebben als jeugdspeler bij São Cristóvão, werd Ronaldo getipt bij Cruzeiro. Eerder was hij afgewezen door Flamengo, de club waar hij als kind fan van was. Bij Cruzeiro maakte Ronaldo in 1993 zijn debuut op 16-jarige leeftijd.

Waar is Ronaldo opgegroeid?

Funchal, PortugalCristiano Ronaldo / Geboorteplaats (Hospital Dr. Nélio Mendonça)Funchal is een plaats en gemeente in het Portugese autonome gebied Madeira.
De gemeente heeft een totale oppervlakte van 76 km² en telde 100.331 inwoners op 31 december 2005.
In de stad is een universiteit gevestigd, de Universidade da Madeira. De naam Funchal betekent zoiets als veel venkel. Wikipedia

Hoe oud werd Ronaldo gescout?

Voor afleiding ging Ronaldo vroeger vaak op straat voetballen. Op zevenjarige leeftijd ging bij lokale amateurclub CF Andorinha voetballen en later voor Nacional. Via Nacional werd hij op twaalfjarige leeftijd gescout door Sporting Lissabon.

Wie heeft Ronaldo gescout?

Op zevenjarige leeftijd ging bij lokale amateurclub CF Andorinha voetballen en later voor Nacional. Via Nacional werd hij op twaalfjarige leeftijd gescout door Sporting Lissabon. Daar doorliep hij uiteindelijk de volledige jeugdopleiding en debuteerde in het eerste elftal.

Waar is Ronaldo geboren?

Ronaldo is afkomstig van het Portugese eiland Madeira. Als kind begon hij aldaar met voetballen bij de amateurclub CF Andorinha. Hierna speelde hij bij CD Nacional en maakte hij op twaalfjarige leeftijd de overstap naar het vasteland van Portugal om te worden opgenomen in de jeugdopleiding van Sporting Lissabon.

Hoe verbeterde Ronaldo zijn persoonlijke record?

Ronaldo verbeterde zijn persoonlijke record opnieuw gedurende het seizoen 2014/15. Dit keer maakte hij 48 competitiedoelpunten in één jaar. Ronaldo maakte op zaterdag 12 september 2015 vijf doelpunten tijdens een 0-6 overwinning uit bij Espanyol.

Wat was het eerste doelpunt van Ronaldo bij Juventus?

Het eerste doelpunt van Ronaldo bij ‘Juve’ scoorde hij 4 weken later, in de wedstrijd tegen Sassuolo scoorde hij 2 keer waardoor Juventus de wedstrijd won (2-1) en Ronaldo zijn 400e competitiedoelpunt scoorde. Het Europese debuut van de Portugees was in de Champions League -wedstrijd tegen Valencia.