Waarom is loopbaanontwikkeling belangrijk?
Waarom is investeren in loopbaanontwikkeling een win-win situatie: Tijdens een loopbaantraject komen je medewerkers te weten wie ze zijn als werknemer, wat hun toegevoegde waarde is, welke sterke kanten ze nog meer kunnen ontwikkelen en hoe en wat ze mogelijk tegenhoud.
Hoe kom ik erachter wat voor werk ik leuk vind?
De 5 beste stappen om te ontdekken wat voor werk je wilt
- Stap 1: Maak je verlangen zichtbaar; hoe wil je leven en werken?
- Stap 2: Bespreek je vision board met anderen.
- Stap 3: Ontdek de rode draad.
- Stap 4: Ga iets doen waar je energie van krijgt.
- Stap 5: Wat is jouw werkelijke invloed op jouw werksituatie?
Waar ben ik goed in en wat vind ik leuk?
Dan is het belangrijk dat je weet waar je goed in bent en wat je leuk vindt om te doen. Dit noemen we ook wel kwaliteiten of met een ander woord: competenties. Het is handig om je competenties te weten bij het solliciteren, maar ook om gericht te zoeken naar ontwikkelmogelijkheden.
Naast een goed salaris en een prettige werksfeer hechten veel werknemers waarde aan goede ontwikkelingsmogelijkheden. Goed loopbaanbeleid zorgt ervoor dat je hieraan gehoor kunt geven en goede medewerkers én kennis binnenboord houdt. Loopbaanbeleid geeft richting aan in-, door- en uitstroom van je personeel.
Hoe personeelstekort oplossen?
Werk anders organiseren Door het werk anders te organiseren kan er vaak efficiënter worden gewerkt. Hierdoor is er soms minder of ander personeel nodig. Zo kunnen taken misschien anders worden verdeeld of onnodige administratie worden geschrapt. Ook kan technologie werk uit handen nemen.
Waarom zijn trainingen belangrijk?
Goed opgeleid personeel krijgt meer werk af in dezelfde tijd en maakt minder fouten. De mogelijkheid tot het volgen van trainingen en opleidingen verhoogt namelijk het werkplezier en dat zorgt ervoor dat men beter presteert. Zo verbeter je als organisatie de dienstverlening richting je klanten aanzienlijk.
Waarom personeelstekorten?
Een eerste is dat veel werknemers die vanwege teruglopende omzetten tijdens de coronacrisis moesten vertrekken, ander werk hebben gevonden in sectoren waar op dat moment meer vraag was – bijvoorbeeld bij de GGD, zo zegt Jeroen van Dijken, coördinator Beleidsadvies van Inretail, tegenover BNR Nieuwsradio.