Waarom is het belangrijk om producten te controleren bij ontvangst?

Waarom is het belangrijk om producten te controleren bij ontvangst?

Tijdens het vervoer kunnen artikelen beschadigd raken of zelfs breken. Het spreekt voor zich dat bij breuk een product niet meer bruikbaar is en retour gaat. In de meeste gevallen zal dat ook gelden voor beschadigde producten.

Hoe controleer je een levering?

Checklist voor goederenontvangst

  1. Meet de temperatuur van enkele producten uit de levering met een thermometer, zodat je weet of het op de juiste temperatuur is aangeleverd.
  2. Controleer de kwaliteit van het ingrediƫnt of product (versheid, kleur, geur) door middel van zien, ruiken en/of proeven.

Wat als je niet tevreden bent met een product?

Stuur een ingebrekestelling naar de verkoper Stuur hem dan een brief waarin u hem een laatste kans geeft om uw product te repareren of te vervangen. Doe dit met onze voorbeeldbrief in gebreke stellen. Soms is een ingebrekestelling niet nodig. Bijvoorbeeld als het repareren of vervangen van het product niet mogelijk is.

Waarom is het belangrijk om de goederen bij aankomst direct te lossen?

Bij de ontvangst van de goederen kan het aantal risicofactoren worden verminderd door een toegangscontrole. Onbemande ontvangst levert namelijk extra risico’s op, evenals retourgoederen. Een bezoekersregeling waarbij bezoekers en goederenaflevering zijn gescheiden, is aan te raden.

Waar moet je opletten als je goederen ontvangt?

Bij de goederenontvangst moeten de magazijnmedewerkers de leveringsbonnen of vrachtbrieven en de goede staat van de verpakkingen controleren. Daarnaast moeten ze ook nagaan of de hoeveelheden, de modellen en de karakteristieken van de producten overeenkomen met wat besteld is bij de leverancier.

Wat is een ingangscontrole?

Bij een ingangscontrole geldt dat bij aflevering van goederen door de leverancier uit te voeren controle op hoeveelheid en (technische) kwaliteit, om te controleren of de leverancier zijn afspraken is nagekomen.

Wat zijn verzegelde producten?

Een verzegeling is een object dat op een voorwerp wordt aangebracht om verandering van of in dat voorwerp door onbevoegden te voorkomen. De toepassingen van verzegelingen zijn divers variƫrend van producten bij de supermarkt, enveloppen, containers en hele huizen.

Heb je als consument recht op geld terug?

Als u spijt hebt van uw aankoop kunt u het product soms ruilen of teruggeven. Als u het via internet kocht, hebt u wettelijk het recht om uw aankoop terug te sturen. Maar als u iets in een gewone winkel kocht, mag de verkoper kiezen of u het mag ruilen. Behalve als een product te snel kapot is.