Waarom is er geen glasvezel op mijn adres?

Waarom is er geen glasvezel op mijn adres?

Je kunt met de postcodecheck meteen zien of er glasvezel beschikbaar is en welke providers dit leveren. Is er (nog) geen glasvezel mogelijk op je adres? Dan kun je je aanmelden op de glasvezelpagina van kpnnetwerk.nl. Je wordt dan op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen binnen het glasvezelnetwerk.

Hoe krijg ik glasvezel op mijn adres?

Door de postcodecheck van KPN Netwerk te doen weet je zeker of je glasvezel hebt of kan krijgen. Hiermee achterhaal je namelijk welk netwerk er op jouw adres beschikbaar is. Vervolgens zie je ook welke providers en snelheden er op jouw adres leverbaar zijn.

Hoe krijg ik glasvezel in mijn huis?

De aanleg van het glasvezelnetwerk tot in je huis is gratis. Je moet er wel toestemming voor geven. De kabel wordt tot in huis aangelegd en wordt er een speciaal glasvezelmodem op aangesloten. Vaak is een handige plek in de buurt van de meterkast.

Is glasvezel aansluiting verplicht?

Overstappen op glasvezel is niet verplicht. Houd er alleen rekening mee, dat KPN in de toekomst geen twee netwerken (koper en glasvezel) in bedrijf gaat houden. Dat is te duur. Op termijn wordt het kopernetwerk uitgeschakeld.

Welke dorpen krijgen glasvezel?

Onze ambitie is om binnen de komende drie jaar ruim een miljoen adressen aan te sluiten op ons glasvezelnetwerk. Waar ligt glasvezel? Straks misschien ook bij jou in de straat. Op dit moment zijn we onder andere aan het werk in Den Haag, Rotterdam, Emmen, Arnhem en Nijmegen.

Wie sluit glasvezel aan in de meterkast?

Nadat glasvezel in een straat is aangelegd, worden individuele huizen of flats aangesloten. De monteur installeert een glasvezel-aansluitpunt, vaak in de meterkast. Een provider kan de verbinding vervolgens activeren en stuurt een installatiepakket op.

Hoe sluiten ze glasvezel aan?

Om uw woning aan te sluiten op glasvezel, krijgt u een verbinding met het netwerk door middel van een ondergrondse boring. Er wordt een raket (geen zorgen, het is geen echte!) vanuit de sleuf in de weg of (oprij-) pad naar de woning ‘geschoten’. Er hoeft niet, of zeer beperkt, gegraven te worden in uw tuin.

Kun je glasvezel weigeren?

U mag dat altijd weigeren, natuurlijk. Ligt de kabel eenmaal tot aan de voorgevel, dan wordt er een afspraak met u gemaakt om de kabel aan te sluiten in uw meterkast. Niet veel later kunt u glasvezelinternet gebruiken. Meestal komt er een monteur langs om alles voor u aan te sluiten.

Wat kost glasvezel per maand?

Een internet only glasvezelabonnement kun je bijvoorbeeld al afsluiten vanaf €40,- per maand. Internetproviders geven nieuwe klanten vaak mooie kortingen, waardoor deze prijs uiteindelijk lager wordt. Je kunt bij ons op de site een gratis glasvezelcheck doen.

Kan Ziggo op glasvezel?

Ziggo en glasvezel Tussen 1996 en 2010 investeerden alle kabelbedrijven al in glasvezelnetwerken. Zo ook Ziggo; het Ziggo-signaal loopt dan ook voor 97% via glasvezel. De laatste 3% komt via de coaxkabel je huis binnen. Met dit netwerk haal je nu al downloadsnelheden tot 1000 Mbit/s en uploadsnelheden van 50 Mbit/s.

Waar wordt op dit moment glasvezel aangelegd?

Op dit moment ligt er in iedere provincie van Nederland glasvezel, maar nog niet in elk dorp of stad. Op de glaskaart van onderzoekbureau Stratix kun je zien hoeveel huishoudens er per gemeente zijn aangesloten op het glasvezelnetwerk.

Hoe glasvezel kabel van meterkast naar tv?

Vanuit de meterkast kunt u vaak wel makkelijk andere kamers in huis bereiken. Wanneer u ook televisie via glasvezel gaat kijken, zult u een nieuwe UTP-kabel moeten leggen vanuit de glasvezelaansluiting naar uw televisie. Vaak in de nieuwere woningen zit de telefoonaansluiting in de meterkast.