Waarom is biologisch katoen duurzamer dan gewoon katoen?

Waarom is biologisch katoen duurzamer dan gewoon katoen?

Bij de productie van biologisch katoen zijn kunstmatige meststoffen en pesticiden verboden. Chemicaliën zijn een bijproduct van de vervuilende olieproductie, waarbij een grote hoeveelheid aan CO2 vrijkomt. Daarnaast is de voedingsbodem van biologische katoen gezonder en neemt die meer CO2 op uit de lucht.

Waarom biologisch katoen?

Biologisch (bio) of organisch katoen wordt geteeld zonder pesticiden en insecticiden. Tijdens de verwerking worden geen schadelijke chemicaliën gebruikt. Daardoor bevat organisch katoen geen resten van chemische producten, die mogelijk allergieën uitlokken, giftig of zelfs kankerverwekkend zijn.

Is katoen slecht voor het milieu?

Bij de teelt van katoen worden veel kunstmest, pesticiden en chemicaliën gebruikt. Slecht voor het milieu én voor de arbeiders die op katoenplantages werken.

Is biologisch katoen beter?

Biologisch katoen zorgt voor minder co2 uitstoot. Het is beter voor de boeren die werken op de plantages. Insecten worden op een natuurlijke manier bestreden. Het is gezonder voor jezelf.

Wat is het verschil tussen katoen en organisch katoen?

De productie van katoen Helaas is de teelt van katoen is niet bepaald milieuvriendelijk. Bijna 20% van alle gebruikte chemische bestrijdingsmiddelen wordt gebruikt bij de teelt van katoen! Organisch (ook wel biologisch) katoen wordt verbouwd zonder die chemische bestrijdingsmiddelen zoals pesticiden en insecticiden.

Wat is het verschil tussen katoen en bio katoen?

Het verschil bij biologisch katoen zit niet in het materiaal, maar in de werkwijze. Bij biologisch katoen wordt gebruik gemaakt van natuurlijke bestrijdingsmiddelen. Daarnaast maken de boeren gebruik van wisselteelt, wat inhoudt dat ze per jaar variëren wat voor gewas er op het land groeit.

Is biologisch katoen warm?

Biologisch katoen heeft een hoge absorberende waarde, het ademt en kan door de verschillende weeftechnieken dikker of dunner worden geweven waardoor het ook in de koude winterdagen lekker warm aanvoelt.