Waarom interdisciplinair?

Waarom interdisciplinair?

De kracht van interdisciplinaire samenwerking Ze leggen bloot hoe er met verschillende perspectieven naar een vraagstuk wordt gekeken. En dat leidt tot nieuwe inzichten, oplossingen en innovatie. Bij interdisciplinair werken is het dan ook niet nodig om jullie denkwijzen direct met elkaar te verweven.

Wat is een interdisciplinair onderzoek?

Bij interdisciplinair onderzoek wordt niet vastgehouden aan de eigen discipline of het eigen vakgebied, maar wordt een tussenpositie gecreëerd. Soms is dat door de perspectieven van andere wetenschappen te combineren. 3. Transdisciplinair onderzoek kan worden beschouwd als ultieme vorm van interdisciplinair onderzoek.

Wat is een interdisciplinair kunstwerk?

Kunstenaars kunnen gespecialiseerd werken binnen de lijntjes van één discipline, maar ze mogen natuurlijk ook best verschillende media en vakgebieden combineren en uitproberen. En specialisten uit verschillende disciplines kunnen ook samen iets bijzonders creëren.

Wie zit er in een interdisciplinair team?

In het interdisciplinaire team hebben alle teamleden zowel taken die specifiek zijn voor hun discipline als taken die gemeenschappelijk en complementair zijn. Bepaalde taken kunnen zo specifiek zijn dat daaruit een eindverantwoordelijkheid volgt.

Waarom is interprofessioneel samenwerken belangrijk?

Door de samenwerking tussen verpleegkunde- en geneeskundestudenten krijg je een beter inzicht in de denkwijze en de achtergrond van de ander. Je weet verder ook beter wat elkaars mogelijkheden zijn en je kunt je al voorbereiden op de samenwerking later in het ziekenhuis.

Waarom interprofessioneel samenwerken?

In interprofessionele teams werken professionals met uiteenlopende expertises in hetzelfde team samen. Dit gaat een stap verder dan multidisciplinair samenwerken, omdat vanuit verschillende vakgebieden een diversiteit aan kennis, ervaring en perspectieven wordt gecombineerd tot innovatieve oplossingen.

Wat is monodisciplinair samenwerken?

-Monodisciplinaire samenwerking: dit is samenwerking met uitsluitend andere huisartsen. Hieronder vallen associaties, waarneemgroepen en dergelijke. -Bi-disciplinaire samenwerking: dit is samenwerking met één andere discipline (in de eerstelijnszorg).