Waarom Hoefolie?

Waarom Hoefolie?

Het vet en de olie zorgen er namelijk voor dat er geen water in de hoeven kan komen, waardoor deze uit kunnen drogen. Je kan hoefvet of hoefolie wel gebruiken als jouw paard snel last heeft van droge hoeven. Het is dan van belang dat er genoeg tijd is geweest dat het vocht in de hoeven kan komen.

Wat te doen tegen scheur in hoef paard?

Bij ernstige scheuren bestaat de behandeling meestal uit het uitsnijden van de gehele scheur. Op deze manier wordt verder scheuren voorkomen en kan de hoef weer op de juiste manier groeien. Daarna wordt een hoefijzer onder de hoef gezet om de hoef stabiel te houden.

Hoe behandel je Rotstraal?

Lees ook:   Hoe heet de dwergstaat?

Boen direct na het bekappen de voeten en vooral de straal(groeven) schoon met een desinfecterende zeep. Soms moet je ook de middelste straalgroeve flossen met een stukje verbandgaas. Droog daarna de voet heel goed af en behandel die zo nodig met een indrogende spray. Houd de voeten goed droog en krab ze dagelijks uit.

Hoe heet een nagel van een paard?

De hoef is een uitgroeisel of verlengstuk van de huid. Het is een bijzondere vorm van huid die bestaat uit verhoornde cellen. De hoef van een paard komt overeen met de nagel van andere zoogdieren.

Wat is het verschil tussen Hoefvet en Hoefolie?

Hoefolie is geschikt voor de hele hoef. Hoefolie zorgt voor een goede algehele verzorging van de hoef, een goede vochtbalans en geeft de hoef een mooie glans. Hoefvet beschermt tegen uitdrogen, scheuren en afbrokkelen van de hoef en trekt snel in. Hoefvet kun je makkelijk aanbrengen met een kwast.

Lees ook:   Heeft een verhuurder te allen tijde toegang tot de verhuurde ruimte?

Waarom gebruik je Hoefvet?

Gebruik hoefteer bij paarden Door hoefteer regelmatig aan te brengen op de hoeven van jouw paard zullen de hoeven een betere conditie krijgen en kunnen hoefziektes voorkomen worden. Hoefteer beschermt de hoef tegen het afbrokkelen en het uitdrogen van de hoeven en zorgt voor een stimulatie van de hoefgroei.

Heeft een paard gespleten hoeven?

Vooral in de zomer komen brokkelhoeven regelmatig voor. Droogheid verwijdert vocht uit de hoeven en zanderige, steenachtige bodems veroorzaken breuken en scheuren in de hoef. Als de hoornwand van een hoef te veel breekt moeten paarden steeds meer op de gevoelige zool lopen.

Is Rotstraal pijnlijk?

De straal is door de rotstraal gevoelig en mogelijk zelfs pijnlijk, zeker in het achterste gedeelte. Hierdoor wil het paard niet meer hiellanden en gaat de hoef plat of vaker nog op de toon neerzetten.