Waarom geen handschoenen zaalvoetbal?

Waarom geen handschoenen zaalvoetbal?

Het risico dat je een hand- of vingerblessure oploopt tijdens het keepen bij zaalvoetbal, is erg groot. Daarom lijkt het ons verstandig om keepershandschoenen ter bescherming aan te trekken.

Hoe is keepen ontstaan?

In de 19e eeuw waaide de sport echter over naar de verschillende privéscholen in Engeland. De voetballers van deze privéscholen kregen steeds meer behoefte aan regels en bedachten afzonderlijk van elkaar een aantal regels om het spel goed te kunnen spelen. Zo heeft een school in Eton in 1815 de buitenspelregel bedacht.

Waarom dragen keepers handschoenen?

Het is ontzettend belangrijk dat je ten alle tijde contact met de foamlaag en kunstgrasvelden probeert te voorkomen. Dit kun je doen door een vuist te maken van je handen als je jezelf wilt afzetten om weer van de grond te komen. Er zijn ook speciale keepershandschoenen gemaakt die hier wel tegen kunnen.

Hoe lang duurt een zaalvoetbal wedstrijd?

Een wedstrijd bestaat uit twee perioden van elk 20 minuten zuivere speeltijd. De rust duurt maximaal 15 minuten.

Hoe heet zaalvoetbal officieel?

De sport wordt ook wel futsal genoemd, een woord dat is afgeleid van de Spaanse woorden ‘fútbol’ (voetbal) en ‘sala’ (zaal). Futsal of zaalvoetbal wordt gespeeld in een sporthal en met een plofbal (een voetbal maat 4 die bijna niet stuitert).

Wat is een keeper?

Een doelman, doelverdediger of keeper (vrouwelijk doelvrouw, doelverdedigster of keepster) is bij voetbal een speler die moet voorkomen dat de bal in het eigen doel terechtkomt. Een voetbalelftal heeft altijd één doelman in het veld staan.

Hoe en waar is voetbal ontstaan?

Het moderne voetbal (dus het voetbal zoals het nu nog wordt gespeeld) is in het begin van de vorige eeuw in Engeland ontstaan. In Engeland werd er op school een trapspel gespeeld. Dat spel werd overal gespeeld: op een open veld, op speelpleinen en op straat.

Wat is Fingersave?

Fingersave is een moderne techniek die in veel hedendaagse keepershandschoenen zit verweven. Deze techniek zorgt ervoor dat de vingers van de keeper niet door kunnen klappen. En wanneer een keeper geblesseerd raakt aan zijn vingers of hand, dan is het voor een onbepaalde tijd afgelopen met het verdedigen van het doel.

Hoe houd je je keepershandschoenen heel?

Bewaar de handschoenen op de juiste manier Tussen de trainingen en wedstrijden door is het beste om de keepershandschoenen vochtig en geventileerd te bewaren. Je kan eventueel een vochtige spons of handdoek toevoegen in het handschoenentasje. Zo voorkom je dat de foam uitdroogt. Niet de binnenkanten tegen elkaar aan.