Waarom geen chemische castratie?

Waarom geen chemische castratie?

Het Europees Comité voor de Preventie van Foltering omschrijft het weghalen van de teelballen als ‘verminkend’, ‘vernederend’ en ziet ‘geen medische noodzaak’. Ook seksuoloog Rik van Lunsen is “fel, fel tegen” en vindt het ontoelaatbaar iemands seksualiteit op zo’n manier te beschadigen.

Wat na chemische castratie?

De chemische castratie is omkeerbaar. Als het product van de chemische castratie is uitgewerkt, zal het testosteron in de reu terug stijgen en wordt hij terug vruchtbaar. Het is een goede manier om te zien of het gedrag van de reu positief verandert. Indien er geen verandering is, heeft castratie geen zin.

Wat betekent chemisch castreren?

Chemische castratie is het gebruik van medicijnen om de werking tegen te gaan van de hormonen die door de teelballen worden afgegeven om het libido te verlagen of om prostaatkanker te behandelen.

Wat is een vrijwillige chemische castratie?

Op het pedofilieproces in Dendermonde is de term “chemische castratie” gevallen. Het betekent dat je met medicijnen iemands testosterongehalte doet dalen om de seksuele appetijt te verminderen of zelfs uit te schakelen.

Hoe lang duurt het eer chemische castratie werkt?

Bij chemische castratie wordt de productie van testosteron onderdrukt. Er zijn twee vormen van chemische castratie: een snel- maar kortwerkende injectie (Vetadinon®): binnen 2 tot 4 dagen is het eerste effect zichtbaar. Deze injectie werkt 3-4 weken.

Hoe lang werkt een chemische castratie bij een hond?

Hoelang werkt chemische castratie? De periode van onvruchtbaarheid verschilt per hond en implantaat. Het ene implantaat garandeert zes maanden onvruchtbaarheid, het andere één jaar. Zodra de hormonen zijn uitgewerkt, wordt uw hond vanzelf weer vruchtbaar.

Wat is suprelorin?

Suprelorin is een implantaat dat de werkzame stof desloreline bevat. Suprelorin wordt aangeboden in de vorm van een voorgeladen applicator. Wanneer wordt Suprelorin voorgeschreven? Suprelorin wordt gebruikt bij reuen en mannetjesfretten (rammen) om deze tijdelijk onvruchtbaar te maken.

Hoe snel werkt suprelorin?

Suprelorin begint na een week of zes te werken bij honden en na 5 tot 14 weken bij fretten. Bij een 4,7 mg-implantaat voor honden houdt het effect 6 maanden aan en bij een 9,4- implantaat voor honden 12 maanden (voor fretten 16 maanden). Daarna kunnen honden en fretten, voor zover nodig, een nieuw implantaat krijgen.

Hoe gaat chemische castratie in zijn werk?

Bij chemische castratie wordt een hormoonimplantaat aangebracht onder de huid van de hond, vergelijkbaar met chippen. Het oplosbare implantaat remt de productie van geslachtshormonen, waardoor de testikels kleiner worden en de hond tijdelijk onvruchtbaar wordt.

Hoe werkt suprelorin?

Hoe werkt Suprelorin? De werkzame stof in Suprelorin, desloreline, bootst de werking na van het natuurlijke gonadotrofine- afgevende hormoon (GnRH), dat de afgifte regelt van andere hormonen die bij de vruchtbaarheid betrokken zijn.

Hoe werkt chemische castratie mens?

Bij chemische castratie worden de bijballen en teelballen niet verwijderd. Er wordt gebruik gemaakt van medicijnen om de werking van de hormonen in de teelballen tegen te gaan. Het bereikte effect is omkeerbaar.

Is chemische castratie goedkoper dan de traditionele castratie?

Is chemische castratie goedkoper dan de traditionele methode van castratie? De kosten voor het castreren van je hond lopen dus (door het hele land) uiteen. Iedere dierenartspraktijk hanteert een ander tarief, de prijs loopt in het hoogste geval wel op tot een kleine 200 euro.

Wat is een chemische castratie voor jouw hond?

Als je kiest voor een chemische castratie voor jouw hond, injecteert de dierenarts een product of implantaat in je reu waardoor de werking van het testosteron hormoon onderdrukt wordt. Deze handeling heeft hetzelfde effect als chirurgische castratie, maar het grote verschil is dat deze chemische castratie niet blijvend is.

Wanneer is een castratie onomkeerbaar?

Een operatieve castratie is onomkeerbaar, een chemische castratie is slechts tijdelijk.